Proti ledu: Netflix vydal trailer k filmu podle skutečné události s hvězdou Hry o trůny v hlavní roli

Foto: Netflix

Proti ledu (Against the Ice), historické dobrodružství s hvězdou Hry o trůny Nikolajem Coster-Waldau a Joe Colem (Gangy z Birminghamu) v hlavních rolích, míří na Netflix. Film je založen na skutečném příběhu Two Against the Ice, který napsal cestovatel a spisovatel Ejnar Mikkelsen na počátku 20. století.

Film o přežití v mrazivých pláních Grónska se odehrává v roce 1909. Ejnar (Nikolaj Coster-Waldau) byl tehdy na výpravě, která měla vyvrátit nárok Spojených států na severovýchodní oblast ostrovní země. Vzhledem k tehdejšímu předpokladu, že Grónsko bylo rozděleno do dvou samostatných částí, si Spojené státy mohly nárokovat severovýchod jako své území. Ejnar však toužil najít důkaz, že tomu tak nebylo, a dostat Grónsko pevně pod kontrolu Dánska.

Čtete také: Apollo 11: Nově objevené záběry cesty na měsíc vyráží dech i dnes, po více než 50 letech

S nezkušeným Iverem Iversenem (Joe Cole) opouští loď se zbývajícími členy posádky a pokračují společně ve dvou v cestě na saních. Ačkoliv seženou důkazy, že se Grónsko skládá z jedné části, na zpáteční cestě čelí hladomoru, únavě a musí vzdorovat drsným podmínkám.

Na Netflixu od 2. března.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.