Další velký projekt Cilliana Murphyho. Po triumfu na Oscarech pracuje na psychologickém dramatu, které mu zlomilo srdce

Foto: Trae Patton / ©A.M.P.A.S.

Po svém senzačním triumfu s Oppenheimerem, za kterého získal řadu cen včetně té nejvyšší, Oscara, obrací Cillian Murphy pozornost ke svému dalšímu velkému projektu – novému filmu pro Netflix s názvem Steve.

Sedmačtyřicetiletý herec Cillian Murphy, který si za svůj strhující výkon ve filmu Oppenheimer, vysloužil Cenu Akademie, se chystá na další zajímavé kousky. Nejen, že se má objevit v připravovaném filmu Peaky Blinders, který se začne natáčet na podzim, ale také se ujme hlavní role ve snímku Steve, který natočí pro Netflix. Kromě toho se postaví i za kameru jako jeden z producentů.

 „Jak již bylo zmíněno, zahájíme produkci našeho úžasného filmu Steve, který produkoval držitel Oscara Cillian Murphy a hraje také hlavní roli,“ oznámila na předváděcí akci Next On Netflix UK v Londýně tento týden Anne Mensah, viceprezidentka pro obsah Netflixu ve Spojeném království.

Cillian Murphy v seriálu Peaky Blinders
Foto: BBC

Film by měl být adaptací románu Maxe Portera Shy z roku 2023 a na starost ho má produkční společnost Big Things Films. Příběh Stevea se zaměří na 24 hodin života stejnojmenného ředitele školy pro problémové chlapce. Bude se muset vypořádat s výzvami udržování disciplíny a zároveň čelit osobnímu testu svého duševního zdraví.

„Max mi dal knihu ve zkušebním vydání, než ji dokončil, a zlomilo mi to srdce. Jsou to věci, které miluji jako čtenář i jako umělec, takže jsem s ním moc chtěl něco udělat,“ řekl Cillian Murphy, který s autorem už dříve pracoval na krátkém filmu All of This Unreal Time z roku 2021 a na divadelní adaptaci románu Grief is the Thing with Feathers.

Zdroje: Next On Netflix UK, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.