Filmový březen na Netflixu: Pohádka, jakou svět neviděl, sci-fi natočené v Česku nebo remake nejnapínavějšího akčního thrilleru všech dob

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Po valentýnském únoru přichází březen, během kterého se opět můžeme těšit na spoustu zajímavých novinek. Na své si přijdou milovníci strhujících kriminálních thrillerů, jihokorejských kousků nebo akčního fantasy v podobě neobvyklé pohádky. Mezi snad největší březnové novinky patří příběh českého kosmonauta anebo remake snímku, který je od roku 1953 stále považován za jeden z nejnapínavějších akčních thrillerů všech dob.

Jmenuju se Lo Ki-wan (My Name Is Loh Kiwan)

Datum uvedení: 1. března

V jihokorejském snímku natáčeném mimo jiné v Maďarku zazáří Song Joong-ki, který uživatele Netflixu uchvátil v mafiánském seriálu Vincenzo. Tentokrát se představí jako severokorejský zběh Lo Ki-wan, který bez jakéhokoli majetku přijel kvůli své matce do Belgie, kde chce získat status uprchlíka. Přestože do Belgie přicestoval za novým životem, prochází kvůli úředníkům dalším peklem. Naděje pro něj svítá v momentě, kdy střetává mladou ženu, která je Korejkou, jež se podařilo získat belgické občanství. Na rozdíl od Lo Ki-wana ovšem ztratila vůli žít, což zamilovanému páru způsobí nejedno úskalí.

Psali jsme zde.

Kosmonaut z Čech (Spaceman)

Datum uvedení: 1. března

V loňském roce si oblíbený herec Adam Sandler připsal trhák v podobě animovaného snímku Leo, který sklízel chválu i od dospělých diváků. Na základě dohody s Netflixem se začátkem března objeví ve filmové adaptaci stejnojmenné knihy Jaroslava Kalfaře. Příběh pojednává o astronautovi Jakubovi, jenž si po šesti měsících osamělé mise na okraji Sluneční soustavy uvědomí, že jeho manželství je v troskách. Jelikož si přeje vztah s manželkou Lenkou za každou cenu udržet, spojí síly s tajemným tvorem z počátků věků, se kterým se snaží přijít na to, co se v manželství pokazilo.

Psali jsme zde.

Nejsi sama: Souboj s vlčí smečkou (You Are Not Alone: Fighting the Wolf Pack)

Datum uvedení: 1. března

Španělský dokumentární snímek se zaměří na hromadné znásilnění 18leté dívky, ke kterému došlo na festivalu San Fermin v roce 2016. Brutální zločin vyvolal protesty po celém světě a vedl k prvnímu španělskému hnutí #MeToo. Dokument, který bude obsahovat klíčová svědectví, se bude rovněž zabývat i dalšími dvěma podobnými případy. Cílem tvůrců dokumentu je osvětlit sexuální násilí, které ženy zažívají každý den.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: STRHUJÍCÍ FANTASTICKÁ JÍZDA A NAPROSTO NEUVĚŘITELNÝ SERIÁL, HODNOTÍ PRVNÍ DIVÁCI FANTASY NOVINKU, KTERÁ PRÁVĚ DORAZILA NA NETFLIX

Mladá dáma (Damsel)

Datum uvedení: 8. března

Očekávaný akční fantasy snímek Mladá dáma bude pohádkou, kterou si během Vánoc zřejmě nepustíte. Příběh bude pojednávat o princezně Elodie, jejíž ztvárnění se ujala herečka Millie Bobby Brown, představitelka slavné Jedenáctky ze Stranger Things. Princezna, která souhlasí se sňatkem s krásným princem si velmi brzy uvědomí, že se stala obětí královské pasti. Rodina jejího milovaného ji jako splátku královského dluhu nabídla děsivému drakovi. V jeskyni plné hrotů a ohně se musí mladá dívka spolehnout na svůj důvtip a vůli, jinak z nebezpečné situace nevyvázne živá.

Psali jsme zde.

Gaspar má 24 hodin (24 Hours with Gaspar)

Datum uvedení: 14. března

Očekávané kriminální drama režiséra Yosepa Anggi Noena, které je natočeno podle románu Sabdy Armandio, získalo na Indonéském filmovém festivalu 2023 celkem devět nominací. Příběh sleduje konání soukromého detektiva Gaspara, kterému zbývá pouhých 24 hodin života. Během nich bude mít opravdu na pilno. Nejenom, že objevuje stopy vedoucí k záhadnému zmizení jeho kamarádky z dětství, ale naráží na Wan Aliho, který je zapleten do syndikátu obchodníků s lidmi. Navíc Gaspar společně s dalšími pěti lidmi v posledních hodinách svého života plánuje vyloupit klenotnictví.

Irské přání (Irish Wish)

Datum uvedení: 15. března

Netflix dal herečce s bouřlivou minulostí šanci. Lindsay Lohan se divákům představí jako Maddie, která je neustále družičkou a role nevěsty se jí vyhýbá. Naštěstí Irsko je plné pohledných mladých mužů, takže má ještě šanci. Když se však muž jejich snů zasnoubí s její nejlepší kamarádkou, zvolí si přátelství a odsune své city na druhou kolej. Pár dní před svatbou si přeje, aby nalezla svou pravou lásku. Protože v Irsku nejsou jen pohlední pánové, ale je to i země plná kouzel, probouzí se jako budoucí nevěsta. Její nastávající ovšem není jejím vysněným mužem, ale někdo úplně jiný.

Psali jsme zde.

PSALI JSME TAKÉ: 6 NEJLEPŠÍCH FILMŮ NETFLIXU NOMINOVANÝCH NA OSCARA PODLE ČECHŮ A SLOVÁKŮ. VÍTĚŽEM JE HISTORICKÉ DRAMA, ZLATOU SOŠKU VŠAK NEZÍSKALO

Gratuluju, je to vražda (Murder Mubarak)

Datum uvedení: 15. března

Populární bollywoodské hvězdy nejméně tří různých generací oslní diváky v novém indickém mysteriózním thrilleru, ve kterém se bude hledat vrah. Když je v předvečer klubových voleb v luxusním klubu nalezen udušený osobní trenér pod přetíženou činkou, je to nejprve považováno za nešťastnou nehodu. Brzy se však ukáže, že jeden z privilegovaných členů klubu je chladnokrevným vrahem. Vyšetřování případu se ujme veterán kriminálního oddělení, proti němuž stojí množství spekulací a konspiračních teorií.

Shirley Chisholmová: Kandidátka na prezidentku USA (Shirley)

Datum uvedení: 22. března

Životopisný snímek se zaměří na dynamické prezidentské kampaně průkopnické politické ikony, Shirley Chisholm. Byla černoškou, jež se stala kongresmankou, a zároveň první černoškou ucházející se o post prezidentky USA. Chisholm jako první Afroameričanka působila ve Sněmovně reprezentantů USA, kde byla dlouhých sedm volebních období.

Psali jsme zde.

Casangrovi ve filmu (The Casagrandes Movie)

Datum uvedení: 22. března

Nový animovaný snímek stanice Nickelodeon navazuje na televizní seriál Casangrovi, který se v letech 2019 až 2022 dočkal 70 dílů. Příběh seriálu se zaměřuje především na jedenáctiletou Ronnie Anne, nezávislou a dobrodružnou dívku, která se svou velkou mexicko-americkou rodinou poznává život ve městě. V navazujícím filmu bude Ronnie Anne slavit své dvanácté narozeniny na dovolené v Mexiku, kde se jí podaří osvobodit mytickou bohyni uvězněnou v hoře.

Odpočívat v pokoji (Rest in Peace)

Datum uvedení: 27. března

Nový argentinský kriminální thriller si vysloužil rating TV-MA, což znamená, že nikdo mladší 17 let by se na něj neměl dívat. Snímek se soustředí na muže, který je na mizině a zdraví už mu dobře neslouží. Jednoho dne se mu naskytne příležitost zajistit svou rodinu a zbavit se dluhů. Má to ovšem jeden podstatný háček. Musí naprosto zmizet. Po mnoho letech strávených pod falešnou identitou mu náhodný objev poskytne neodolatelné pokušení chtít vědět, jak si lidé, které opustil, v jeho nepřítomnosti vedou.

Mzda za strach (The Wages of Fear)

Datum uvedení: 29. března

Březen Netflix uzavře remakem francouzské klasiky z 50. let. Film Mzda strachu, je i po letech považován za jeden z nejnapínavějších akčních thrillerů všech dob. „Velmi excelentní snímek, který si na nic nehraje a ukazuje věci tak jak jsou,“ uvádí jeden z diváků ve své recenzi. Remake klasiky dostal na starost mistr akčních thrillerů, Julien Leclercq. Příběh se soustřeďuje na čtyři muže, kteří vezmou zakázku v podobě přepravení dvou náklaďáků, jejíchž obsah je nutný k uhašení ropného pole. Problém spočívá v tom, že trasa je dlouhá 500 kilometrů a obsah náklaďáků je nitroglycerin, takže sebemenší nehoda může vést ke zničující explozi.


Zdroje: Netflix, Netflixer, What‘s on Netflix, About Netflix, Collider, Age Rating JuJu, Deadline, goodreads, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.