Pohádka s pořádně hororovým nádechem. Očekávané fantasy od Netflixu má hrůzu nahánějící trailer

Eva Lenská
Foto: John Wilson/Netflix

Máte pro strach uděláno? Netflix totiž vydal zbrusu novou upoutávku k akčnímu fantasy snímku Mladá dáma (Damsel). Hrozivý drak v ní plive oheň a jeho pařáty jsou přímo děsivé. Stejně hrůzná je i sobecká královská rodina, která obětuje nic netušící princeznu. Zapomeňte na pohádky pro děti, tady půjde o holý život!

Princezna Elodie (Millie Bobby Brown) souhlasí se sňatkem s krásným princem, nicméně brzy zjistí, že je to jen past. Královská rodina z ní učinila oběť, která má splatit dávný dluh. Proto ji poslala přímo do chřtánu děsivému drakovi. Elodie skončí v jeskyni, která je plná ostrých hrotů a ohně. Mladá dívka je na tuhle nebezpečnou situaci sama a musí se spolehnout pouze na svůj důvtip a vůli, aby si uhájila holý život. zvládne to? Z upoutávky je vidět, že odhodlání jí rozhodně nechybí.

ČTĚTE TAKÉ: SERIÁLOVÝ HIT, KTERÝ NEMÁ OBDOBY A DIVÁCI JEHO SLEDOVÁNÍM STRÁVILI 190 TISÍC LET, BUDE MÍT BRZY 2. ŘADU. TA MÁ DÁT CELÉMU PŘÍBĚHU HLUBŠÍ POINTU

Millie Bobby Brown ve filmu Damsel
Foto: John Wilson/Netflix

„Je to mladá dáma, kterou není třeba zachraňovat,“ řekla Millie Bobby Brown. „Zachraňuje se sama mnoha způsoby. Vyvrací to, co očekáváte. Předpokládáte, že se princ otočí a zachrání ji, ale ne. Na prince rozhodně nespoléhejte.“

Elodie kráčí v bezútěšných šlépějích svých předchůdkyň, ale Brown se mohla dívat jen dopředu. „Nemohla jsem z ničeho čerpat, protože jsem osobně nikdy nečetla podobný příběh. V případě Jedenáctky mohu čerpat z Šíleného Maxe. Nebo u Enoly Holmes jsem schopná čerpat z Hermiony z Harryho Pottera. Pro Elodie jsem nemohla nikoho najít, takže jsem věděla, že ji budu muset vytvořit. Cestou ji najít a zjistit, jaké jsou její slabiny a silné stránky. Opravdu ji stvořit tak, aby se o ni všichni zajímali, věřili jí a fandili jí,“ vysvětlila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 7 FILMŮ, KTERÉ JSOU NOVĚ NA NETFLIXU: AKČNÍ THRILLER S CLOONEYM NEBO OSCAROVÝ HIT, KTERÝ MÁ NA ČSFD 92 %

Také dodala, že hrdinka v závěru zjistí, že se z ní stala neobyčejná žena. Taková, jakou si snad ani nikdy nepředstavovala. Žena, se kterou se může ztotožnit i mnoho dnešních mladých žen a dívek. Zkrátka neohrožená bojovnice, která se nikdy nevzdává.

Kromě Millie Bobby Brown si ve filmu o délce 108 minut zahrají také Robin Wright, Angela Bassett, Ray Winstone, Shohreh Aghdashloo, Nick Robinson a Brooke Carter.

Fantasy snímek Mladá dáma bude mít na Netflixu premiéru 8. března.

Zdroj: Tudum, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.