Netflix nemá slitování. Těsně před dokončením zrušil jeden ze svých nejočekávanějších snímků, sci-fi s oscarovou Halle Berry

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V poslední letech streamovací služby nastolily nový trend. Než, aby uvedly potencionálně ztrátový projekt anebo vynaložily na jeho dokončení další finance, raději ho zruší. Černého Petra si nyní vytáhla americká herečka a symbol krásy, Halle Berry, a její očekávaný sci-fi film The Mothership.

Sci-fi snímek The Mothership Netflix poprvé oznámil v únoru 2021. Napsání jeho scénáře a následnou režii dostal na starosti britský scénárista, dramatik a producent Matthew Charman. V minulosti si Charman vysloužil nominaci na Oscara za nejlepší původní scénář k filmu Most špiónů, jehož režie se zhostil Steven Spielberg. Očekávávaná sci-fi novinka pro něj měla znamenat režijní debut.

Halle Berry se nejenom ve sci-fi snímku ujala ztvárnění hlavní role, ale zasedla i do producentského křesla. Po jejím boku měli zazářit Molly Parker a Omari Hardwick.

Film The Mothership se zaměřuje na Saru Morse, ženu, které záhadně zmizel manžel z jejich venkovské farmy. Když po roce našla pod domem záhadný mimozemský objekt, došlo jí, že by mohl souviset s jeho zmizením. Se svými dětmi se proto vydala na dobrodružnou výpravu, jejímž cílem bylo nejenom nalezení manžela, ale rovněž zjištění pravdy.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Netflix neměl s diváky slitování: Zrušil 29 pořadů včetně jednoho z nejpopulárnějších fantasy seriálů

Po natáčení, které probíhalo v roce 2021, následovaly postprodukční práce, které byly dokončeny. Sci-fi snímek Netflix původně plánoval uvést v roce 2022. V srpnu však streamer potvrdil, že spolu s dalšími devíti filmy se The Mothership přesouvá na následující rok. Následovalo ticho, ale protože se některé z těchto posunutých filmů dočkaly premiéry, jako třeba MATKA, Rustin a Oni naklonovali Tyrona, a navíc se blíží uvedení Kosmonauta z Čech, fanoušci Halle Berry a sci-fi žánru neztráceli naději.

Nyní ovšem přichází studená sprcha v podobě naprostého zrušení projektu. Filmový kritik Jeff Sneider na svém webu The Insneider uvedl, že by snímek potřeboval značné přetáčení nejrůznějších scén, aby mohl být vůbec dokončen. Jelikož se přetáčení ukázalo být příliš nákladné na to, aby se dalo nějakým způsobem ospravedlnit, Netflix poslal The Mothership k ledu.

PSALI JSME TAKÉ: 8 nových sci-fi filmů, které míří na Netflix: Nechybí boj s roboty ani příběh natočený podle úspěšné knihy českého autora

Zrušeným projektem ovšem spolupráce Halle Berry s Netflixem nekončí. Herečku stále čeká premiéra akčního thrilleru The Union, ve kterém se objeví také Mark Wahlberg.

Zdroje: The Insneider, ScreenRant, What‘s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.