8 nových sci-fi filmů, které míří na Netflix: Nechybí boj s roboty ani příběh natočený podle úspěšné knihy českého autora

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Na rozdíl od některých jiných žánrů je teď sci-fi na Netflixu dost populární, takže není divu, že se streamer rozhodl do produkce takových filmů investovat nemalé peníze. V našem článku naleznete 8 snímků, z nichž některé se dočkají svého uvedení ještě letos.

Kuchyně

Datum uvedení: 19. ledna

Futuristické dystopické drama Kuchyně umožní divákům nahlédnout do možné budoucnosti, kde se propast mezi bohatými a chudými zvětšila na neúnosnou úroveň. V dystopickém Londýně roku 2040 neustále rostou ceny domů, sociální stát v podstatě neexistuje a vlivem počítačové práce mají miliardáři žně. Ti se zasloužili o to, aby byli chudí vytlačeni do provinčních čtvrtí, kdy jednou z nich je Kuchyně. V ní žije také Izi, který se jako bývalý zloděj zoufale snaží nekrást. Jakmile mu však do cesty vstoupí syn, zúčastní se loupeže, jež obrátí život všech v Kuchyni naruby.

Více se dozvíte zde.

Kosmonaut z Čech

Datum uvedení: 1. března

Oblíbený herec Adam Sandler si na základě dohody s Netflixem zahraje ve filmové adaptaci knihy Jaroslava Kalfaře Kosmonaut z Čech. Příběh sleduje astronauta Jakuba, který si po šesti měsících osamělé výzkumné mise na okraji Sluneční soustavy uvědomí, že manželka Lenka na něj zřejmě na Zemi čekat nebude. V zoufalé snaze zachránit manželství mu bude pomáhat tajemný tvor z počátků věků. Společně se budou snažit přijít na to, co se vlastně pokazilo.

Více se dozvíte zde.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška

Datum uvedení: 19. dubna

První část nového sci-fi eposu Zacka Snydera vstoupila na Netflix v prosinci. Příběh se točí okolo mladé ženy, která našla útočiště ve vzdáleném koutě galaxie. Poté, co na měsíční kolonii Veldt dorazila bitevní loď Kralozor, se Kora rozhodla ochránit svůj nově nalezený domov. Vydala se kvůli tomu na riskantní mezihvězdnou misi, kde shromažďovala bojovníky. První část kritiky a diváky nicméně moc neoslnila. Zack Snyder však slibuje, že v pokračování se diváci dočkají mnohem více akce.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: RECENZE: OČEKÁVANÝ VELKOFILM REBEL MOON JE VELKÝM ZKLAMÁNÍM. PŮSOBÍ JAKO ŠPATNÁ KOPIE HVĚZDNÝCH VÁLEK

Atlas

Datum uvedení: není známo

Po úspěchu snímku MATKA streamer doufá, že připravovaný sci-fi thriller Atlas, v němž se Jennifer Lopez předvede jako důstojnice vojenské rozvědky, přiláká diváky. Krásná herečka a zpěvačka bude v thrilleru čelit vyšinutému vojákovi umělé inteligence, který dospěl k názoru, že jediným způsobem, jak ukončit válku, je vyhlazení lidstva. Důstojnice se nehodlá jen tak vzdát a pro záchranu světa je ochotna spojit se s jinou umělou inteligencí, a to i přesto, že jí pokročilá technologie nahání hrůzu.

Více se dozvíte zde.

BioShock

Datum uvedení: není známo

Filmová adaptace herního hitu od společnosti 2K Games byla poprvé oznámena na začátku roku 2022. Její režii dostal na starost Francise Lawrence a scénář Michael Green. Bohužel zatím není známo, jak a jestli vůbec produkce snímku započala. Příběh se točí okolo posledního přeživšího pádu letadla, který objeví podmořské město Rapture. To je podstatě utopickou základnou, kde není nouze o šílené experimenty.

Kód 8: Část 2

Datum uvedení: není známo

Poté, co se původní snímek dostal na Netflix, kde si vedl dobře, rozhodl se streamer umožnit pokračování. V druhé části bude Connor propuštěn z vězení a jako údržbář poté pracovat v komunitním centru. Své vazby s bývalým zločineckým kumpánem Garrettem úplně zpřetrhal. Poté, co mu však do cesty vstoupí čtrnáctiletá Pay, která utíká před bandou zkorumpovaných policistů vedenou seržantem Kingem, jeho snaha vyhnout se problémům je zničena. Pro záchranu dívky je Connor ochoten znovu spojit síly s Garrettem, přičemž to nebude mít lehké, protože King proti nim vyslal nově spuštěné robotické K9.

PSALI JSME TAKÉ: VELKOLEPÉ SCI-FI OD TVŮRCŮ HRY O TRŮNY MÁ BÝT UNIKÁTEM. NETFLIX VYDAL EXTRA NADUPANÝ TRAILER A SLIBUJE PODÍVANOU, JAKÁ TU JEŠTĚ NEBYLA

The Electric State

Datum uvedení: není známo

Filmová adaptace okouzlujícího a děsivě dystopického světa švédského umělce Stålenhaga přivede své diváky do alternativních 90. let, kde ve Spojených státech došlo k absolutnímu kolapsu společnosti. Přestože lidstvo přežilo vzpouru robotů, pozůstatky války jsou vidět na každém kroku. Přeživší se stali závislými na technologii podobné VR, pomocí které mohou uniknout ze skutečného světa tím, že se napojí na globální vědomí a hrají hry.

Více se dozvíte zde.

The Great Flood

Datum uvedení: není známo

Připravovaný katastrofický sci-fi snímek je momentálně ve fázi postprodukce. Děj bude sledovat skupinu jednotlivců, kteří přežili velkou povodeň, jež zasáhla celou planetu. Přestože přežili, nemají vyhráno, protože jejich bytový dům neúprosně zaplavuje povodňová voda.


Zdroje: Netflix, What‘s on Netflix, Netflixer, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.