Filmové novinky, které v říjnu dorazí na Netflix: Pořádně žhavý thriller nebo extra krvavý jihokorejský akčňák

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Přestože to tak nevypadá, podzim je v plném proudu. Grilovačkám pomalu odzvonilo, takže nic nebrání tomu, abyste se zachumlali do dek a vychutnávali si sledování filmových novinek. V našem přehledu naleznete snímky, které můžete v říjnu očekávat na Netflixu.

Závod o vrchol (Race to the Summit)

Datum uvedení: 4. října

Dobrodružný dokumentární snímek bude pojednávat o nebojácných horolezcích zdolávajících zrádné Alpy. Ueli Steck byl známý jako nejrychlejší horolezec světa, dokud v roce 2011 jeho rychlostní rekord na Eigeru nepřekonal Dani Arnold. Tento neuvěřitelný výstup odstartoval souboj napříč velkými severními stěnami evropských Alp, z nichž mnohé pánové zdolali bez jakéhokoli jištění.

Smrtící pozvánka (A Deadly Invitation)

Datum uvedení: 6. října

Excentrická milionářka Olivia pošle své nevlastní sestře Agathě a skupině starých známých pozvánku na víkend na její jachtě. Pravým motivem tajemného pozvání je ovšem oslava vraždy. S pomocí začínajícího policisty se Agatha pokusí přijít na to, co se vlastně stalo. Nebude to vůbec lehké, protože podezřelými jsou naprosto všichni. A ano… nemýlíte se, pokud vám popis tohoto snímku přijde jako popis detektivky Na nože: Glass Onion.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Velkolepé fantasy drama Netvor, v němž mrtví povstanou a živí budou trnout hrůzou, se řítí na Netflix

Baletka (Ballerina)

Datum uvedení: 6. října

Baletka je vynikající akční thriller o pomstě, v němž bývalá bodyguardka nedokázala ochránit svou nejlepší kamarádku, a proto vezme vše do svých rukou. Plná hněvu se rozhodne splnit její poslední přání a vyrazí na lov prokletého muže. Pomsta bude sladká.

Fér hra (Fair Play)

Datum uvedení: 6. října

Strhující erotický thriller představí nepříjemný střet moci a ega. Přestože si finanční analytici uvědomují, že je v jejich firmě randění mezi zaměstnanci zakázané, navážou spolu vztah. Následně je jeden z nich nečekaně povýšen, což ve vztahu nenávratně změní mocenskou dynamiku a ohrozí zasnoubení. Cena úspěchu je vysoká a žádný muž nestrpí, aby žena vydělávala více než on.

Více jsme psali zde.

Ďábelské alibi (The Devil on Trial)

Datum uvedení: 17. října

Dokumentární snímek natočený podle skutečného případu bude pojednávat o jednom z neslavnějších soudních procesů vůbec. Dne 16. února 1981 ubodal devatenáctiletý Arne Cheyenne Johnson svého domácího Alana Bona kapesním nožem. Později prohlásil, že ho k tomu donutil ďábel. Za pomoci dvou vyšetřovatelů paranormálních jevů předložili advokáti devatenáctiletého mladíka tvrzení svého klienta o posedlosti démonem jako možnou obhajobu jeho vraždy.

Více jsme psali zde.

PSALI JSME TAKÉ: Nový fantasy seriál Netflixu boří žebříčky sledovanosti. Jednotlivé díly stály více jak epizody Hry o trůny

Plakát k dokumentu Ďábelské alibi.
Foto: Netflix

Fotři (Old Dads)

Datum uvedení: 20. října

Komediální snímek o třech nejlepších přátelích, kteří se v pozdějším věku stávají otci. Pánové dospěli do bodu, kdy bojují s řediteli mateřských škol a vším, co vzniklo po roce 1987.

Více jsme psali zde.

Obchodníci s bolestí (Pain Hustlers)

Datum uvedení: 27. října

Kriminální drama vychází ze stejnojmenné knihy, která se zabývá skutečným případem farmaceutické společnosti Insys. Liza Drakeová, svobodná matka z dělnické třídy, ztratí zaměstnání a je na konci svých sil. Náhodné setkání se zástupcem farmaceutické společnosti jí sice dopřeje přísun financí, ale pořádně zamává s jejími morálními zásadami. Jak se postupně vyrovnává se stále vyšinutějším šéfem, nemocí své dcery a rostoucím povědomím o tom, co vlastně farmaceutická společnost a ona dělá, nová práce už nepůsobí tak skvěle.

Více jsme psali zde.

Sestra smrt (Sister Death / Hermana Muerte)

Datum uvedení: 27. října

Netflix nezapomněl ani na horory. V poválečném Španělsku přichází Narcisa, mladá novicka s nadpřirozenými schopnosti, do dívčí školy, která bývala klášterem, aby se stala učitelkou. Jak dny plynou, podivné události a znepokojivé situace ji nakonec dovedou k rozplétání strašlivého tajemství, jež obklopuje klášter a pronásleduje jeho obyvatelky.

ČTĚTE TAKÉ: Letošní nejočekávanější horor Netflixu má první upoutávku. Totální šílenost v tom nejlepším slova smyslu, říká o něm hlavní hvězda


Zdroj: Tudum, Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.