Český thriller Minuta věčnosti míří na Netflix. Islandská krajina vás ale nejspíš omámí více, než jeho děj

Eva Lenská
Foto: Logline Production

Již tento týden dorazí na Netflix český thriller Minuta věčnosti s Jiřím Langmajerem a Martinou Babišovou. Co je na něm asi nejzajímavější? Že se natáčel na překrásném a tajuplném Islandu. Kromě toho v něm jde o dva lidi, kteří si donedávna byli cizí. Mají si co vysvětlovat a odpouštět. Vyrazili spolu na dobrodružnou cestu, ale ani jeden z nich neví, co je na konci jejich výpravy čeká.

Introvertní kardiochirurg Petr (Jiří Langmajer) má dceru Lucii (Martina Babišová), která má vrozenou srdeční vadu. Ačkoli se spolu už moc nestýkají, Petr se rozhodne, že bude Lucii operovat. Po operaci se domluví, že vyrazí na dobrodružnou výpravu na čarokrásný ostrov Island. Tam si budou moci otevřeně promluvit a znovu jeden druhého najít.

Lucie bohužel během této výpravy zkolabuje a Petr se najednou ptá sám sebe, zda při operaci něco nepokazil. Nechápe, co se děje. Uprostřed divoké přírody je ztracený a má pocit, že neví, co je fikce a co realita. Chce svou dceru zachránit, ale opravdu ji operoval? A ta jejich výprava? Není to jen výplod jeho choré mysli? Co je pravda a co lež? Petr musí podstoupit náročnou zkoušku. Musí přijít na to, co se doopravdy stalo a jak vše zachránit.

Český thriller Minuta věčnosti měl premiéru v roce 2021 a natočil jej režisér Rudolf Havlík, který se spolu s Filipem Oberfalcerem podílel i na scénáři. Celý film se natáčel na Islandu a titulní píseň k němu nahrála česká skupina November 2nd. Island byl zvolen proto, že v době pandemie covid-19 se nedalo nikam jinam vycestovat.

Filmoví kritici byli k filmu o něco přívětivější než diváci. Hodnotili ho buď průměrně nebo lehce nadprůměrně. Uživatelé ČSFD mu dali ale jen 46 %. V recenzích snímek moc nešetřili a navíc si stěžovali, že označení „thriller“ je dost nadnesené.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 10 napínavých thrillerů, které si hned teď můžete pustit na Netflixu

Režisér však snímek popsal následovně: Minuta věčnosti je staromilský thriller, který dávkuje napětí až do poslední minuty a ve chvíli, kdy přijde první zlom, se v příběhu vše rázem změní a pravidla hry jsou náhle rozdaná jinak a vše spěje k nevyhnutelnému dramatickému konci.

Jste-li na ten dramatický konec zvědaví, dočkáte se ho už 1. dubna na Netflixu.

Zdroj: totalfilm, cinemart, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.