Nervy drásající kriminální drama natočené podle skutečnosti míří na Netflix. Emily Blunt a Chris Evans budou vydělávat na utrpení druhých

Michaela Pašková
Foto: Brian Douglas/Netflix

Netflixu se zalíbilo téma opioidové krize, protože nám brzo naservíruje další snímek zabývající se smutnou realitou Ameriky. V kriminálním drama Obchodníci s bolestí (Pain Hustlers) zazáří Emily Blunt a Chris Evans neboli Kapitán Amerika.

Nové kriminální drama Obchodníci s bolestí vychází ze stejnojmenné knihy, která podrobně popisuje skutečný případ farmaceutické společnosti Insys. Evan Hughes ve své knize zejména poukázal na skutečnost, že farmaceutická společnost využila opioidové krize, během které prodávala prášky s obsahem fentanylu jako léky proti bolesti. Aby své produkty prodala co největšímu počtu lidí, neštítila se Insys ničeho.

Dle vyjádření Netflixu má kriminální drama pojednávat o Lize Drakeové, svobodné matce z dělnické třídy, která právě přišla o práci a je na konci svých sil. Náhodné setkání s obchodním zástupcem farmaceutické společnosti Petem Brennerem ji sice dopřeje potřebný zdroj financí, ale protože se zaplete do nebezpečného schématu vydírání, její morální zásady půjdou stranou. Vyrovnávání s čím dál tím vyšinutějším šéfem, zhoršující se zdravotní stav její dcery a rostoucí povědomí o tom, co farmaceutická společnost činí, nutí Lizu zamyslet se nad svými rozhodnutími. Snímek Obchodníci s bolestí odhalí, čeho jsou někteří lidé schopni ze zoufalství a jiní z chamtivosti.

Foto: Brian Douglas/Netflix

Režie očekávaného snímku se ujal oceňovaný režisér David Yates, který v minulosti pracoval na filmech o Harrym Potterovi a Fantastických zvířatech. „Zaujal mě svět farmaceutického průmyslu, zejména jeho podřadná část, ve které se obchodní zástupci a prodejní týmy snaží vydělat si na živobytí v nesmírně konkurenčním byznysu, v němž se lidé vypořádávají s bolestí,“ uvedl režisér v rozhovoru pro Netflix.

Yates už od prvního střetnutí s Emily Blunt věděl, že našel hlavní hrdinku svého filmu. „Emily byla pravděpodobně nejpřipravenější herečka, s jakou jsem kdy pracoval,“ zmínil režisér a doplnil, že každý den přicházela na plac s plánem a přesně věděla, jaké emoce své postavy musí vyzdvihnout.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Kapitánem Amerikou díky Iron Manovi a rozvod na oko se Sandrou Bullock: Dnes slaví narozeniny první Avenger Chris Evans

Foto: Brian Douglas/Netflix

Režisér využil příležitosti a pomocí nového snímku Obchodníci s bolestí se pokusí rozbít superhrdinskou image Chrise Evanse. „Obsadit Evanse byla čistá radost. Jeho zcela jasně vymezenou image alfa samce a s tím spjaté hrdinské chování jsem úplně zničil tím, že jsem ho obsadil do role slizkého obchodního zástupce,“ uvedl a dodal: „Rád vidím herce dělat něco překvapivého.“

Emily Blunt a Chris Evans si ve snímku Obchodníci s bolestí zahráli vedle hvězdného hereckého ansámblu, který tvoří Andy Garcia, Catherine O’Hara, Jay Duplass, Brian d’Arcy James a Chloe Coleman.

ČTĚTE TAKÉ: Měl to být obrovský hit, ale diváci doporučují si raději pustit na seriál od konkurence. Zabiják bolesti příliš nezabodoval

Zveřejněná upoutávka kriminálního drama působí podobným tónem jako snímek Vlk z Wall Street amerického režiséra Martina Scorseseho, jelikož postavy Emily Blunt a Chrise Evanse spolupracují, aby vydělaly špinavé peníze. Ačkoli trailer toho o ději moc neprozrazuje a stále není jasné do jaké míry se kriminální drama bude držet své knižní předlohy, je zřejmé, že bezpochyby půjde o nervy drásající podívanou.

Očekávané kriminální drama Obchodníci s bolestí je jedním z mnoha projektů, které Netflix v poslední době uvedl a souvisejí s opioidovou krizí. Nedávno uvedená mininérie Zabiják bolesti (Painkiller) se zaměřuje na farmaceutickou společnost Purdue Pharma, výrobu a následný prodej OxyContinu.

Kriminální drama Obchodníci s bolestí vstoupí na Netflix příští měsíc, 27. října.


Zdroje: Screen Rant, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.