Absolutní odpad a ztráta času, nakládají diváci nové show Netflixu, která měla být jeho největším letošním hitem

Foto: Netflix

Milovaný a opěvovaný seriál Hra na oliheň (Squid Game) ještě bohužel nemá druhou řadu, ale čekání chtěl divákům Netflix zkrátit soutěžní reality show na jeho motivy. Hra na oliheň: Výzva (Squid Game: The Challenge) vyšla 22. září. Diváky však nepotěšila.

Reality show Hra na oliheň: Výzva inspirovaná světově úspěšným seriálem Hra na oliheň konečně dorazila na Netflix. Celkem 456 soutěžících v soutěžním pořadu bojuje o astronomickou výhru 4,56 milionu dolarů. Vzhledem k tomu, že se jedná o soutěžní pořad spojený se seriálem, zřejmě nikoho nepřekvapí, že se soutěžící museli účastnit vysoce nebezpečných her, divákům dobře známých.

Přestože je seriál spojen s vysokou úmrtností postav neboli hráčů, soutěžící si mohli oddechnout, protože kromě svého ega se o svůj život v soutěžním pořadu bát nemuseli. I když podle výpovědí mnohých byla show celkem drsná.

TAKÉ JSME PSALI: 15 NEJLEPŠÍCH MINI SÉRIÍ NA NETFLIXU: OD STRHUJÍCÍHO ŠACHOVÉHO DRAMATU PO KRIMI SERIÁLY, KTERÉ BUDETE S NAPĚTÍM SLEDOVAT AŽ DO KONCE

Hra na oliheň: Výzva patřila mezi nejočekávanější pořady Netflixu letošního roku a nejeden divák se na ni těšil. Ovšem první recenze diváků i kritiků nejsou vůbec nadšené, ba naopak, jsou opravdu dost špatné.

Například na Rotten Tomatoes diváci dali Hře na oliheň: Výzva zatím nejnižší hodnocení, jaké mohli – 0 %. „Absolutní odpad. První řada byla úžasná, americká show je ale ztráta času,“ píše narovinu jeden a další dodává: „Ta reality show je skutečně hrozně hloupá.“

Výrazně lépe je na tom show v hodnocení kritiků, kteří zatím na zahraniční hodnotící platformě dávají celkem 58 %. „Rozšíření značky, které zásadně špatně chápe, co měla ta značka představovat,“ myslí si Angie Han z magazínu Hollywood Reporter a Gavia Baker-Whitelaw z TV Guide píše, že je show jen slabou ozvěnou zdrojového materiálu.

ČTĚTE TAKÉ: NEJVULGÁRNĚJŠÍ, NEJVTIPNĚJŠÍ A NEJSTYLOVĚJŠÍ ČESKÁ KOMEDIE BODOVALA NA VŠECH FRONTÁCH. TEĎ KONEČNĚ ČESKÝ KLENOT MÍŘÍ NA NETFLIX

Snímek ze Squid Game: The Challenge.
Foto: Netflix

Na druhou stranu se mezi kritiky najdou i tací, kteří mají názor naprosto opačný. Například Rebecca Nicholson z Guardian napsala: „Squid Game: The Challenge nejenže funguje, ale může se ukázat jako nejpoutavější reality show od dob The Traitors.“ Show stojí za zhlédnutí i podle Kennetah Sewarda Jr. z webu IGN Movies.

„Se svým obsazením a vynalézavými aktualizacemi originálu dokáže Squid Game: The Challenge naservírovat hmatatelné napětí a autentické lidské drama, aniž by zabil jediného soutěžícího,” píše pak Kristen Baldwin z Entertainment Weekly.

Zdroje: Rotten Tomatoes, Hollywood Reporter, TV Guide, Guardian, IGN Movies, Entertainment Weekly

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.