Soutěžící skutečné Hry na oliheň popisují hrůzy, které zažili při natáčení. V traileru odpadávají během smrtících dětských her

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Co byste byli schopni udělat pro obrovskou výhru 4,56 milionu dolarů, což je zhruba 110 milionu korun? Po fenomenálním úspěchu seriálu Hra na oliheň (Squid Game) se Netflix rozhodl zjistit, kam až jsou soutěžící ochotni zajít, aby se ve spin-offu neboli soutěžním pořadu Hra na oliheň: Výzva (Squid Game: The Challenge) probojovali k výhře.

Je to už nějaký ten pátek, co Netflix oznámil, že fanouškům čekání na druhou řadu seriálu Hra na oliheň zpříjemní soutěžním pořadem Hra na oliheň: Výzva. Za necelý měsíc budeme moct sledovat, jak 456 soutěžících bojuje o astronomickou výhru 4,56 milionu dolarů. Vzhledem k tomu, že se jedná o soutěžní pořad spojený se seriálem, zřejmě nikoho nepřekvapí, že se soutěžící museli účastnit vysoce nebezpečných her, jež jsou divákům dobře známé.

Přestože je seriál spojen s vysokou úmrtností postav neboli hráčů, soutěžící si mohli oddechnout, protože kromě svého ega se o svůj život v soutěžním pořadu bát nemuseli. Aspoň tak to uváděl Netflix, ale dle anonymních výpovědí soutěžících tomu bylo přesně naopak.

Ze zveřejněného traileru se dá odvodit, že soutěžící museli s menšími změnami podstoupit nejméně čtyři ze šesti původních her. Jednou z nejznámějších her je tzv. Red Light Green Light, ve které figuruje obrovská robotická dívka. Když měla odvrácenou hlavu, soutěžící za ní museli běžet, ale jakmile se na ně podívala, museli jednoduše zmrznout a nepohybovat se. Jakýkoliv detekovaný pohyb měl za následek vyřazení ze hry.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Recenze: John Wick zabíjel propiskou, jeho ženská verze to zvládla konzervou. Korejci Baletkou opět dokázali, že jsou mistři akčních thrillerů

Dále tu máme hru Sugar Honeycombs, ve které si soutěžící museli počínat nesmírně trpělivě, protože jejich úkolem bylo během deseti minut vyřezat z velmi křehké cukrové destičky konkrétní tvar. Tvůrci nezapomněli ani na Marble. V ní se soutěžící spárovali do dvojic a jejich úkolem bylo získat soupeřovy kuličky. Poslední potvrzenou hrou je Glass Stepping Stones, ve které soutěžící v rámci mostu skákali z jednoho skleněného panelu na druhý. Některé panely byly vyrobeny z tvrzeného skla, které dokázalo udržet váhu soutěžících, ale jiné pouze z běžného.

Natáčení hry Red Light Green Light si vysloužilo nezapomenutelnou titulní stránku, o kterou se postaral britský bulvární deník The Sun. Soutěžící popisovali, jak byli ponecháni v letadlovém hangáru, kde hráli zdánlivě nekonečnou hru, při níž se nesměli hýbat. Jeden z nich dokonce svůj zážitek popsal jako válečnou zónu odehrávající se v mrazivých teplotách, kde byli kvůli kolabujícím soutěžícím neustále přivoláváni zdravotníci.

Ze strany čtenářů to mělo poněkud komediální odezvu, protože přeci jenom sami soutěžící se přihlásili do reality show založené na jednom z nejzlověstnějších a nejkrvavějších seriálů o přežití. Při svém přihlášení si museli uvědomovat, že tohle rozhodně nebude procházka růžovým sadem. Svůj zdravotní stav museli dokládat potvrzením od lékaře, který souhlasil s jejich účastí.

Netflix se velmi rychle ohradil proti bulvárním zprávám o tom, že na místo byli jedenáctkrát přivoláni zdravotníci a uvedl, že ano, v hangáru byla zima, ale soutěžící na to byli připraveni. Producenti je výslovně žádali, aby si vzhledem k britské zimě přibalili kabáty. Od štábu dostali návleky na ruce a nohy, termoprádlo, ponožky a připravené stany byly vybaveny přenosnými ohřívači.

ČTĚTE TAKÉ: Když vás u sledování Netflixu pořádně mrazí a kudla se vám svírá v kapse: 6 děsivých příběhů unesených osob, která si prožila muka

Vzhledem k tomu, že se premiéra soutěžního pořadu nezadržitelně blíží, soutěžící stále více poskytují rozhovory. Pro Variety někteří z nich uvedli, že za svou účast nedostali zaplaceno a bylo jim sděleno, že samotná hra Red Light Green Light bude probíhat zhruba dvě hodiny, ale místo toho se z toho pro některé z nich stalo téměř sedmihodinové utrpení.

„Kdyby nám řekli, že bude taková zima, nikdo by do toho nešel,“ uvedl John, který společně s dalšími soutěžícími hovořil s Variety pod podmínkou anonymity. Jiná soutěžící, Marlene, ovšem dodala, že to, co se odehrálo, nebylo tak extrémní, jak se říká. Navíc neviděla nikoho, koho by odnášeli na nosítkách. Ale zase nechce natáčení bagatelizovat tak, jak to dělá Netflix.

Soutěžící si dále stěžovali, že museli vstávat o půl čtvrté ráno, nesměli s ostatními komunikovat a cestovali do hangáru dvě hodiny autobusem. Návleky a podobné věci museli před začátkem hry sundat a nebyly jim povoleny přestávky na toaletu nebo vodu.

„Představte si, že šest hodin hrajete hru Red Light Green Light. Co je to za hru? Tohle není hra ani zábava. Nemůžete lidem říct, že musí stát v teplotách pod bodem mrazu jen v teplákovce a dvou párech ponožek,“ řekl John.

PSALI JSME TAKÉ: 20 nejdražších seriálů Netflixu: Samé oblíbené hity, kde se investice opravdu vyplatila. U 6. ale můžeme polemizovat

Vyzpovídání hráči tvrdí, že se do hotelu vrátili v pozdních nočních hodinách, aniž by povečeřeli. Objednávky na večeře sice byly přijaty po obědě, ale protože se natáčení hry protáhlo, byli dopraveni zpět do hotelu bez jídla. Produkce sice objednala pro příchozí pizzu, ale jídla nebylo dost a někteří šli spát hladoví.

„Ráno jsem se probudila a přede dveřmi byl studený hamburger z McDonaldu a salát, který tam ležel bůhvíjak dlouho,“ uvedla Marlene.

Soutěžící z pořadu Hra na oliheň: Výzva.
Foto: Netflix

Je zřejmé, že s blížící se premiérou soutěžního pořadu Hra na oliheň: Výzva, která se uskuteční 22. listopadu, promluví více soutěžících. Pro soutěžní pořad je to ale svým způsobem reklama.


Zdroje: Trailer soutěžního pořadu Hra na oliheň: Výzva, Variety, Collider, Screen Rant, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.