Reality show The Circle je zajímavým sociálním experimentem. Druhá řada startuje už dnes

Lucie Zajdáková
Foto: Netflix

Čtyřtýdenní reality show s názvem The Circle s hlavní výhrou 100 000 dolarů je v podstatě sociálním experimentem. Účastníci si vytvářejí profil se jménem, věkem, rodinným statusem a krátkým popisem o své osobě doplněný fotografiemi. Celý projekt odkazuje na nestabilitu sociálních sítí, a především na to, že na internetu se nedá věřit nikomu. Někteří účinkující si totiž vytvářejí falešné profily, takzvané catfish, pro snadnější získání výhry.

Každý soutěžící má svůj vlastní apartmán, kde se nachází několik obrazovek, přes které hráči komunikují. Nedochází tak k absolutně žádnému osobnímu kontaktu. The Circle je ovládán hlasem a hráči mezi sebou komunikují v soukromých nebo skupinových chatech. Zprávy pro své soupeře mohou obohatit některým z emotikonů jako je např. mrkající smajlík, srdíčko nebo duha na podporu LGBT komunity. Každý účinkující má svoji herní strategii a jednotliví hráči mezi sebou flirtují, vytváří aliance a přátelství. Na druhé straně se navzájem osočují, kdo z nich je podvodník, tedy catfish.

“ALERT“ neboli upozornění od The Circle informuje o novinkách a účastníkům “přivádí jeden infarkt za druhým”, jak někteří z nich prohlašují. Dny ubíhají a soutěžící se lépe poznávají, na konci uplynulých dní dochází k hodnocení jednotlivých profilů. Ten který obdrží nejvyšší počet bodů se stává influencerem. Radost ze získání moci, ale vystřídá stres z povinností, které k této roli patří.

Dva nejvlivnější hráči musí po každém hodnocení rozhodnout o tom, koho zablokují. Zablokovaný jedinec opouští hru, ale ještě před tím má možnost jednoho z hráčů, dle vlastního výběru, osobně navštívit. Vyřazený hráč také nechává soutěžícím vzkaz, kde odhaluje, jestli byl jeho profil falešný nebo skutečný.

Aby to hráči neměli tak jednoduché, po vypadnutí jednoho z nich přichází další soutěžící, který si opět vytváří svůj profil a snaží se zapojit do hry. Na konci soutěže mají noví účastníci velkou nevýhodu, jelikož ostatní hráči se již dobře znají a mají vytvořené aliance.

The Circle připravuje pro hráče kreativní aktivity jako vyrobit si vlastní dort nebo namalovat spoluhráče. Své výtvory si hráči fotí, postují na síť a následně hodnotí své soupeře. Soutěžící se účastní i týmových kvízů, kdy na výherce čekají zajímavé odměny jako např. video od jejich rodinných příslušníků. 

Pozor! Tento odstavec obsahuje spoilery k první sérii.

Výhercem první série se stal Joey Sasso, který ze začátku neměl ve hře moc přátel, ale později si vybudoval skupinu svých spojenců, se kterými to dotáhl až do finále.

První čtyři díly druhé řady vychází již 14. dubna a můžeme se zde těšit i na Chloe z reality show Too Hot to Handle. V celkem 13 epizodách se utká osm soutěžících, a kdo se stane výhercem se dozvíme ve velkém finále, které bude odvysíláno 5. května 2021. 

Foto: Netflix

Netflix nabízí také brazilskou a francouzskou verzi této oblíbené reality show.

Foto: Netflix
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.