Co je horší než Like House plný mladých influencerů? Rozhodně Hype House

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Jak skvělý je život v domě plném mladých TikTokerů, kteří jsou idoly pro dnešní mládež? Tak skvělý, že někteří uživatelé Netflixu chtěli zrušit své předplatné. Pokud si myslíte, že je Like House hrozný, tohle je důkaz, že to může být i horší.

Mnoho z vás jistě zaznamenalo reality show Like House, která byla prakticky českou verzí amerického Hype House. O co vlastně jde? Hype House je skupinka mladých “Gen-Z” influencerů, jejichž prací je natáčet krátká videa na populární sociální síť TikTok. Někdo tancuje, někdo předstírá, že zpívá, někdo se snaží být vtipný a tak dále.

Když spojíte koncept TikToku a společné domácnosti jako ve Vyvolených, získáte reality show Hype House! Členové Hype House jsou však povinni za den natočit tři krátká videa na TikTok! To je kompletní náplní jejich práce, tudíž se teenageři stali populárními nejen pro svá videa, ale také pro okamžiky, kdy bylo bohužel znát, že vzdělání by mělo hrát v životě mladých lidí důležitou roli.

Problémem ve skupině také je, že i když jsou všichni z přibližně dvacetičlenné skupiny úspěšní a bohatí, někteří to dotáhnou dál (Addison Rae, Charlie D’Amelio, Dixie D’Amelio, Chase Hudson) a někteří zůstanou u panáčkování před mobilním telefonem nebo propagováním různých produktů.

Po oznámení show se strhla vlna negativních komentářů, které společnosti Netflix vytýkaly, že kvalitní počiny na své platformě ruší, ale tento je u nich vítán. Dalším důvodem také byly skandály účinkujících, kteří pořádali bujaré oslavy v době, kdy byly Spojené státy nejvíce zasažené covidem-19 (a i přes to, že byli pozitivní a vědomě nemoc šířili) nebo také obvinění ze sexuálního zneužití nezletilých. Názory se ještě vyostřily poté, co byla show odvysílána a divákům přišla jako nudná až otravná.

Ač je pro některé Hype House jen „guilty pleasure”, reality show opravdu dodržuje to, co slíbila. Představuje život bohaté mládeže závislé na sociálních sítích a je jen na nás, zda je budeme uctívat, nebo nenávidět.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.