Netflix chystá nový megahit: Slibuje seriál o slavném Guinnessově klanu, který bude mít kouzlo Peaky Blinders

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix (robertviglasky.com)

Nový seriál House of Guinness bude životopisnou ságou vyprávějící příběh irské rodiny Guinnessových. Po kouscích jako Koruna, Rod Draka nebo Boj o moc se pro Netflix chystá další počin o mocném a hlavně bohatém klanu, jehož odkaz je dodnes vidět všude kolem nás.

Všichni asi znají pivo Guinness nebo si jednou za přečtou, kdo se zase čím zapsal do Guinnessovi knihy rekordů. Víte však, kdo za těmito dvěma celosvětově známými fenomény stojí? To se brzy dozvíte. Netflix totiž chystá životopisný seriál o vlivném klanu Guinessových.

Děj seriálu House of Guinness se odehrává v Dublinu a New Yorku v průběhu 19. století a začíná bezprostředně po smrti patriarchy sira Benjamina Guinnesse, kterému se připisuje úspěch rodinného pivovaru, který je známý dodnes. Děj naváže na osud Benjaminových čtyř potomků Arthura, Edwarda, Benjamina a Anne a dalších postav, které se zapojí do rodinného podniku.

Natáčení započalo 8. července ve Velké Británii a na place byl viděn nejvíce herec Louis Partridge, kterého můžeme znát jako Tewkesburyho z filmů Enola Holmes, kde s eobjevil po boku Millie Bobby Brown. Herec byl na place spatřen fanoušky se svou přítelkyní zpěvačkou Olivií Rodrigo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: FILMY A SERIÁLY SE SLAVNÝM DETEKTIVEM. V ROLI SHERLOCKA SI NA NETFLIXU UŽIJETE DOWNEYHO I CUMBERBATCHE

Guinness je původně pivo, které vzniklo v pivovaru Arthura Guinnesse v irském Dublinu v 18. století. Aktuálně je však i jednou z nejúspěšnějších alkoholických značek na světě, vaří se v téměř 50 zemích a je k dostání ve více než sto dvaceti zemích. Rodina Guinnessových je do dnešní doby velmi rozsáhlá a známá svými úspěchy v pivovarnictví, bankovnictví, ale i v politice.

někomu se však jako první, když se řekne Guinness, vybaví spíše Guinnessova kniha rekordů, což je populární, každoročně vydávaná kniha se světovými rekordy jak lidských úspěchů, tak přírodního světa. Koncept vytvořil Hugh Beaver, právě výkonný ředitel pivovarů Guinness, v návaznosti na hádku s kolegy o tom, který pták létá rychleji. Tisíc výtisků knihy bylo distribuováno zdarma do hospod po celé Británii a Irsku jako propagační materiál značky Guinness, a staly se nesmírně populárními u zákazníků. Své oblíbenosti se nakonec těší dodnes.

Pivo Guiness
Foto: Foto-VDW/Depositphotos

ČTĚTE TAKÉ: ČECHY A SLOVÁKY ZAJÍMÁ HIT LETOŠNÍHO ROKU I JEHO NEJVĚTŠÍ PROPADÁK ANEB 10 NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍCH FILMOVÝCH PROFILŮ NA ČSFD

Příběh rodiny Guinnessových přivede k životu scenárista Steven Knight, který je známý svou tvorbou populárního seriálu Gangy z Birminghamu (Peaky Blinders) nebo dramatické válečné minisérie Jsou světla, která nevidíme.

„Jsme více než nadšeni, že spolupracujeme s neuvěřitelným Stevenem Knightem a přineseme příběh Guinnessovy rodiny divákům… Seriál bude mít kouzlo Peaky Blinders, ale i rozsah rodinné ságy,” řekla k tomu Anne Mensaho z Netflixu.

Sám Steven Knight dodal: „Guinnessova dynastie je známá po celém světě – bohatství, chudoba, moc, vliv a velká tragédie jsou vzájemně propojeny, aby vytvořily bohatou síť materiálu, ze které lze čerpat. Vždycky mě fascinovaly jejich příběhy a jsem nadšený, že postavy oživím, aby je svět viděl.“

Kromě Louise Partridge se v obsazení objeví Anthony Boyle (Vládcové nebes, Agatha Christie, Shardlake) jako Arthur Guiness a David Wilmot (Bodkin, Pod černou vlajkou, Ripper Street) jako Bonnie Champion. Seriál budou režírovat Tom Shankland a Mounia Akl. Producenty pak budou Karen Wilson, Elinor Day, Martin Haines, Cahal Bannon a Howard Burch.

Těšit se můžeme na osm hodinových epizod.

Zdroje: Wikipedia, Radio Times, What’s On Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.