Pokračování jednoho z nejlepších thrillerů posledních let míří na Netflix. Přeživší se v něm poddají kanibalismu

Michaela Pašková
Foto: Showtime Networks

Po mnoha HBO hitech, které na Netflixu v poslední době bodovaly, zatoužil streamovací gigant po seriálu stanice Showtime. V prosinci jsme si tak mohli vychutnat sledování první řady temného survival thrilleru Yellowjackets, přičemž se po drsném zahřívacím kole za pár dní dočkáme jeho brutálního pokračování.

Závěrem loňského roku nám Netflix naservíroval perlu v podobně temného survival thrilleru Yellowjackets, který se například na Kinoboxu těší slušnému hodnocení 75 %. „Takové fajn překvapení. Má to pár mušek (obzvláště efekty v pár místech jsou několik dekád mimo), nicméně cliffhangery, zvraty, dialogy, postavy… všechno to sedí a ladí. Je fajn sledovat, že někdo ještě pořád umí udělat zajímavou mezižánrovku,“ uvádí jeden z diváků na adresu seriálu, za jehož vznikem stojí Ashley Lyle a Bart Nickerson.

Survival thriller se zaměřuje na počínání členek fotbalového týmu ze střední školy v New Jersey. V roce 1996 se Vosičky staly prvním dívčím týmem v historii státu kvalifikovaném na šampionát, kde bohužel vůbec nenastoupily. Během letu do Seattlu jejich letadlo havarovalo, přičemž se přeživší ocitli v neprobádané divočině. Z původně přátelské bandy středoškolaček, trenéra a dvou chlapců se během následujícího roku a půl postupně stávali válčící kanibalové. Ačkoli se o 25 let později ti, kteří přežili, snažili žít své životy, minulosti neunikli. Krutosti, které započaly v divočině, ještě zdaleka neskončily.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: FILMOVÝ BŘEZEN NA NETFLIXU: POHÁDKA, JAKOU SVĚT NEVIDĚL, SCI-FI NATOČENÉ V ČESKU NEBO REMAKE NEJNAPÍNAVĚJŠÍHO AKČNÍHO THRILLERU VŠECH DOB

V pokračování seriálu, jehož první řada se odehrávala ve dvou časových liniích, čeká Vosičky v nehostinném prostředí nová výzva. Kromě toho se budou muset potýkat s rozhodnutím zabít Adama, jehož vražda se po letech vyšetřuje, a se sektou, kterou jedna z nich vede.

Stejně jako v první řadě, kterou kromě Adama nepřežili Laura, Jackie, Travis a Jessica, čeká v pokračování několik postav smrt. Přestože byla druhá řada odvysílána již na Showtime, nebudeme vám kazit požitek z jejího sledování na Netflixu, a proto vám neprozradíme, s kým se v připravované trojce neuvidíme.

PSALI JSME TAKÉ: MIMOZEMŠTÍ PARAZITÉ SI POCHUTNAJÍ NA LIDSKÝCH MOZCÍCH. NETFLIX V PRVNÍ UPOUTÁVCE UKAZUJE SCI-FI NOVINKU PLNOU NECHUTNÝCH OBLUD

Zatímco se napětí stupňuje a mrtvol přibývá, diváci netrpělivě vyhlížejí informace o třetí řadě, která se začala připravovat začátkem května. Po pouhém dni musela být vlivem stávky scénáristů její tvorba bohužel pozastavena. Herečka Samantha Hanratty, představitelka Misty, se v únoru na červeném koberci k pokračování vyjádřila. „Zatím nenatáčíme. Vrátíme se k tomu velmi brzy.“

Druhá řada survival thrilleru Yellowjackets vstoupí na Netflix už 16. března.


Zdroje: Netflixer, ScreenRant, Kinobox, The Hollywood Reporter

Hodnocení na Kinoboxu: 75 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.