7 novinek uplynulého týdne na Netflixu: Ultra napínavé kriminální drama nebo brutální thriller, který je těžké dokoukat do konce

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Tento týden si pro nás Netflix připravil zajímavé novinky, přičemž si přijdou na své zejména milovníci thrillerů a dramat. Už teď je zřejmé, že minimálně jedna novinka po svém uvedení vzbudí rozruch, protože svou brutalitou a zvrhlostí překvapí mnohé. O slovo se hlásí také oblíbený herec Benedict Cumberbatch, do jehož limitované série streamovací gigant vkládá velké naděje.

Bionic

Nový dystopický thriller je zasazen do roku 2035, kdy se technologický pokrok postaral o změnu sportovního prostředí. Obyčejní sportovci se stali pro fanoušky nezajímavými, protože nedisponují robotickými protézami. Příběh sleduje dvě sestry, které dominují ve skoku do dálky. Jedna z nich bionické vylepšení zásadně odmítá, přičemž nechápe, proč se lidé kvůli něčemu takovému dobrovolně zbavují svých končetin. Naopak ta druhá už vylepšenou bionickou atletkou je. Zatímco mezi nimi propukne nelítostná rivalita, na pozadí bude působit organizace, která se zaměřuje na nelegální robotické protézy.

Více čtěte zde.

Tanec s ďáblem: TikToková sekta zvaná 7M

Ve své nejnovější dokumentární minisérii se Netflix zaměřil na příběh mladých tanečníků z TikToku, kteří se za vidinou slávy upsali zábavní manažerské společností. Netušili však, že je to pouhopouhá zástěrka kultu Roberta Shinna, který je rovněž pastorem církve Shekinah. Mladým lidem byly vymývány mozky do takové míry, že se dobrovolně odstřihávali od svých rodin, protože jedině v případě, kdy byli pro své příbuzenstvo „mrtví“, mohli je zachránit.

Více čtěte zde.

Eric

Dojemné kriminální drama by neměli přehlédnout fanoušci nerozlousknutelných záhad. Oblíbený herec Benedict Cumberbatch se jako známý loutkář a tvůrce nesmírně populárního dětského pořadu vydává hledat svého ztraceného devítiletého syna, který jednoho rána cestou do školy zmizí. Zoufalý otec se upne ke kresbám svého potomka, přičemž se jednu z nakreslených postaviček rozhodne „přivést k životu“ a dostat ji do televize. Je přesvědčen, že pokud se mu to povede, syn se mu vrátí domů. V napínavých epizodách diváci budou nejen svědky konání utrápeného otce, ale i detektiva, který odhalí, jak moc je tamější policie zkorumpovaná.

Více čtěte zde.

Geek Girl

Desetidílný seriál natočený podle knižní série britské spisovatelky Holly Smale pojednává o šestnáctileté dívce, která je klasickým příkladem obyčejné šprtky. Celý život se snaží někam zapadnout, což se jí moc nedaří, protože ji ve škole nemá nikdo rád, a tak jí nezbývá nic jiného, než utíkat do svého světa vědomostí. Jednoho dne se ovšem stane něco neuvěřitelného, protože si ji během školního výletu všimnou modelingoví agenti, čímž se jí obrátí život vzhůru nohama.

Více čtěte zde.

Geek Girl
Foto: Netflix

Barvy zla: Červená

Brutální kriminální thriller natočený na motivy úspěšné knižní série nezvládnou celý zhlédnout všichni diváci. V roce 1996 moře v přímořském městě vyplavilo tělo zavražděné dívky, přičemž se ukázalo, že se jedná o dceru soudkyně. Ačkoli měla policie případ řešit prioritně, neudělala v podstatě nic. O skoro dvacet let později se objevuje další tělo, které má na sobě podobné řezné rány jako měla první nalezená oběť. Případu se ujímá ambiciózní prokurátor, který se snaží přijít na to, proč pachatel ženám uřezává rty. Netrvá to dlouho a jeho vyšetřování začíná být pro místní policii nepohodlné.

Více čtěte zde.

PSALI JSME TAKÉ: POLSKÁ TVORBA NA NETFLIXU: STRHUJÍCÍ KRIMINÁLNÍ THRILLER, ZAJÍMAVÉ FANTASY NEBO PŘÍBĚH DOBRÁKA, KTERÝ SE UCHÝLÍ KE ZLOČINU

Kousek tebe

Nové švédské drama vypráví příběh o životě a smrti. Julia, starší sestra Agnes, má vše, po čem její mladší sedmnáctiletá sestra touží. Ve škole je nejvíc cool, je hvězdou každého večírku a chodí s Noelem. Není divu, že na ni Agnes žárlí a touží být jako ona. Jakmile se stane ta nejhorší možná věc, je Agnes nucena objevovat sama sebe. Přestože ji to postrčí na pokraj toho, o čem kdy snila, cena je příliš vysoká.

Už nebudeme mlčet

Španělské drama rozvíjí fascinující a bolestivý příběh o násilí, vlivu sociálních sítích a hledání pravdy. Těsně před maturitou proplouvají tři kamarádky radostmi a strastmi života, kdy jsou jejich dny naplněné učením a zábavou. Vše se však změní ve chvíli, kdy se na sociálních sítích objeví záhadná fotografie s popiskem odkazujícím na znásilnění. Najednou nikdo neřeší nic jiného a všichni se ptají, jestli je obvinění pravdivé. V případě, že ano, kdo je obětí? A nachází se pachatel ve škole? Jedna z kamarádek si myslí, že ano.

Více čtěte zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: RECENZE: TŘETÍ ŘADA BRIDGERTONOVÝCH PŘEKVAPUJE PEPRNÝMI SCÉNAMI A NESKUTEČNOU CHEMIÍ MEZI PENELOPE A COLINEM

Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.