Recenze: Třetí řada Bridgertonových překvapuje peprnými scénami a neskutečnou chemií mezi Penelope a Colinem

Foto: Liam Daniel/Netflix © 2023

Od druhé série Bridgertonových uběhly už víc jak dva roky. A i když mezitím diváci dostali prvotřídní záplatu v podobě spin-offu Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových, třetí řady natočené podle knihy Čekanka, se nemohli dočkat. A čekání rozhodně stálo za to. První polovina třetí řady je lepší, než jsme doufali.

Když Bridgertonovi v roce 2020 vklouzli na Netflix, okamžitě se stali celosvětovým fenoménem. Nadšení byli milovníci knih Julii Quinn, podle kterých jsou jednotlivé řady točeny, ale i diváci, kteří příběhy sourozenců Bridgertonových doposud neznali.

Po Daphne se Simonem a Anthonym s Kate přišel na řadu celkem nečekaně příběh Colina a lady Whistledown neboli Penelope. Pokud by šly příběhy v seriálu za sebou podle knih, měl být totiž nyní na řadě Benedict Bridgerton. To ale vůbec nevadí. Na zápletku dvojice přezdívané „Polin“ byl nejeden divák velice zvědavý. A jelikož je herečce Nicola Coughlan už 37 let, ačkoliv na to absolutně nevypadá, není asi dobré její příběh oddalovat, aby pak nehrála „čekanku“ ještě ve 40. To by se na regentské období úplně nehodilo.

ČTĚTE TAKÉ: TVŮRCI BRIDGERTONOVÝCH VYSVĚTLILI, PROČ ZAMĚNILI POŘADÍ KNIH A PŘESKOČILI BENEDICTŮV PŘÍBĚH

Třetí řada začíná celkem poklidně. Ústřední dvojice druhé řady Anthony a Kate se vrací z líbánek a je sympatické, že je v seriálu můžeme oba dva vídat i nadále. Takový Simon Basset totiž po svém debutu v první řadě zmizel a ve druhé už o něm jeho žena Daphne, která se tam sem tam mihla, pouze mluvila. Scének tu mají dost a okrajově můžeme sledovat i pokračování jejich příběhu a vývoj jejich vztahu.

Samozřejmě opět začíná další plesová sezóna a královna bude hledat ten nejblyštivější diamant. Bridgertonovi tentokrát do společnosti uvedou svou dceru Francescu. V její roli Ruby Stone vystřídala půvabná herečka Hannah Dodd. I ona má ve třetí řadě poměrně hodně místa a pokukuje po ní nejeden nápadník.

Colin se vrací ze zkušené ze zahraničí. I když nepatřil v prvních dvou řadách zrovna mezi mé oblíbené postavy, cestování jakoby ho změnilo a Colin konečně dospěl. Je mnohem mužnější, sympatičtější, pokornější a nebude divu, pokud z něj mnohé divačky v této řadě půjdou do kolen. Stejně jako většina dívek v regentském Londýně. Charisma z něj jenom srší.

TAKÉ JSME PSALI: SMRT JEDNÉ Z NEJOBLÍBENĚJŠÍCH POSTAV BRIDGERTONOVÝCH ZÁVISÍ NA TOM, ZDA SE TVŮRCI BUDOU DRŽET HISTORICKÝCH FAKTŮ

Bridgertonovi, 3. řada - Colin
Foto: Liam Daniel/Netflix © 2023

A nesmíme zapomenout na rozhádané přítelkyně Penelope a Elois, mezi kterými je celou první polovinu třetí řady takové napětí, že by se dalo krájet. Elois je celkem protivná a občas se dá jen těžko vystát. Vztah Penelope a Colina bude díky ní navíc v nemalém ohrožení. Penelope si to s ní chce však za každou cenu urovnat, ale nebude to mít rozhodně jednoduché.

Na třetí řadě je sympatické, že tentokrát dostávají mnohem více prostoru i další postavy a rozehrává se zde mnoho příběhů, na jejichž pokračování se budeme moct těšit i v následujících řadách. Blýská se i na románek Bridgertonovic matky Violet.

TAKÉ JSME PSALI: BRIDGERTONOVI V PRAZE: PRŮHONICKÝ PARK SE PROMĚNIL V ZAHRADNÍ SLAVNOST SERIÁLU NETFLIXU

Bridgertonovi, 3. řada - Francesca
Foto: Liam Daniel/Netflix © 2023

Protože je seriál Bridgertonovi plný peprných scének, diváci byli rozhodně zvědaví, jak to bude vypadat v tomto ohledu mezi ústřední dvojicí třetí řady Colinem a Penelope. Jelikož herečka Nicola Coughlan nemá zrovna postavu modelky jako její herecké kolegyně z minulých řad, padlo mnoho otázek na to, zda se vůbec nějaké té postelové scény dočkáme. A dočkali!

Ze začátku je možná trochu těžší si na roztomilou maličkou Penelope s tváří porcelánové panenky zvyknout a člověk je v rozpacích trochu víc než ona, když přijde na žhavější scény. Nakonec to ale není vůbec špatné a uvidíme víc, než jsme si dokázali představit. Tedy pro mě to tak alespoň bylo. Obdivuji Nicolu, že do toho i se svou korpulentnější postavou šla. A jsem hodně zvědavá, zda se dalších podobných scén dočkáme i v druhé půlce. Je sympatické, že herečku tvůrci seriálu nenutili ani do žádných diet a Penelope zůstala taková, jaká od začátku je. I plnoštíhlé ženy jsou přeci krásné a mají právo na lásku.

Co mě velmi překvapilo, byla neskutečná chemie, která mezi ústřední dvojicí Colinem a Penelope proudila. O Lukeovi Newtonovi a Nicole Coughlan je známo, že jsou velmi blízkými přáteli, a možná právě proto to mezi nimi na obrazovce tak jiskří. Romantiky tady je, že by se dala krájet.

Lukeo Newton a Nicola Coughlan
Foto: Netflix

Penelope je úplně jinou postavou, než byly Daphne nebo Kate. Oproti Kate z druhé řady je to velká změna. Pen působí ještě jako velmi nezkušená naivní holčička, kdežto Kate byla velmi vyzrálá žena, která ví, co chce. Charakterově jsou tyhle dvě úplně jiné. Ale rozhodně to není na škodu. Je hezké sledovat, jak se z Pen stává žena, dáma. A rozhodně tomu nenapomohla jen změna šatníku a účesu. I když je jasné, že mentolově zelená je o dost vkusnější než šaty poseté citrusy.

TAKÉ ČTĚTE: NOVÉ TVÁŘE VE 3. ŘADĚ BRIDGERTONOVÝCH NEJSOU ÚPLNĚ NEZNÁMÉ. JEDEN Z HERCŮ HRÁL NAPŘÍKLAD V SERIÁLU KORUNA

Bridgertonovi, 3. řada - Penelope
Foto: Liam Daniel/Netflix © 2023

Co mě příliš nebavilo, byla linka Willa Mondriche a jeho rodiny, stejně tak jako otravné Penelopiny sestry, které mají celou řadu spoustu zbytečných scén a řečí. Klidně by mohly mít v druhé polovině ještě o něco méně prostoru. Někdy mi vlastně trochu vadilo, že se k těmto postavám na můj vkus až často odbíhalo od ústřední dvojice, která mě samozřejmě zajímala nejvíc.

Bridgertonovi, 3. řada
Foto: Liam Daniel/Netflix © 2023

Zajímavá je pak celá zápletka ohledně lady Whistledown. Pro Penelope jsou Listy součástí jejího života a i když kvůli nim ztratila svou nejlepší přítelkyni, je velmi těžké se jich vzdát. Nakonec bude stát před nelehkým úkolem. A vše se samozřejmě zkomplikuje tím, že Colin lady Whistledown opravdu nenávidí. Jenomže mu došlo, že Penelope bezhlavě miluje. A co teď s tím?

Stejně jako předchozí dvě řady, je tato řada opulentní a krásná na pohled. Nádherné šaty i pěkné scenérie jsou pastvou pro oko. A i když má pomalejší rozjezd, vzrůstající jiskření mezi Colinem a Penelope vás udrží v křesle a budete chtít vidět víc. Jejich vztah se vyvíjí a když už to vypadá na happy end, přijde zlom a napětí se stupňuje. A jak to tak bývá, první polovina třetí řady skončí tak, že si zkrátka tu druhou nebudete moct odepřít a nedočkavě budete vyhlížet její vydání.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT: VÝLETY ZA SERIÁLY: VYDEJTE SE NA MÍSTA, KDE SE NATÁČELI STRANGER THINGS, BRIDGERTONOVI NEBO EMILY V PAŘÍŽI

Zdroj: Autorský text

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.