Záhadný thriller Eric budete s napětím hltat díl po díle. Netflix vydal emocemi nabitý trailer se zoufalým Cumberbatchem

Foto: Ludovic Robert/Netflix

Na Netflix už tento měsíc dorazí limitovaná série Eric od držitelky cen BAFTA a EMMY Abi Morgan a tvůrců seriálu Černobyl, ve které si hlavní roli zahrál oblíbený britský herec Benedict Cumberbatch. Napínavý thriller je zároveň intimním portrétem nešťastného otce, který hledá své dítě a jedinou nadějí je pro něj loutka jménem Eric.

Na nový mysteriózní seriál Eric se mohou těšit všichni fanoušci nerozlousknutelných záhad. V nové limitované sérii se Benedict Cumberbatch jakožto známý a životem zničený loutkář vydává hledat svého ztraceného syna. Kromě nebezpečných ulic New Yorku v 80. letech na něj ale čeká také příšera Eric, která žije pod postelí jeho potomka.

„Eric je temná a šílená cesta přímo do srdce tehdejšího New Yorku, a tedy i do dobrého, špatného i ošklivého světa Vincenta,“ uvedla na konto šestidílné série scenáristka Abi Morgan a dodala, že je dílo inspirováno skutečným příběhem.

Netflix nyní k seriálu vydal konečně první trailer. Ten začíná tiskovou konferencí s nešťastnými rodiči v rolích Benedicta Cumberbatche a Gaby Hoffmann. Dozvídáme se, že od doby, co byl jejich syn Edgar Anderson naposledy spatřen okolo 8:00 cestou do školy, uběhlo už 48 hodin. Následují dotěrné dotazy novinářů, které v současném psychickém stavu rodičům příliš nepomáhají. „Poslali jste ho do školy pěšky. Nevyčítáte si to?“ zní od jednoho z nich.

Ivan Howe jako Edgar v seriálu Eric
Foto: Ludovic Robert/Netflix

Následuje pohled na rozsáhlé pátrání po zmizelém dítěti. Mezi tím se dozvídáme o Edgarových obrázcích, když se jeho otec Vincent, který je loutkař, rozhodne jednu z jeho kreslených postaviček „přivést k životu“ a dostat ji do televize, aby ji jeho syn viděl. „Dojde mu, jak moc chceme, aby se vrátil,“ říká s vážností své ženě. Edgar se pohřešuje už více jak týden, avšak Vincent je přesvědčen, že s Ericem, jak se loutka jmenuje, své dítě dokáže dostat zpátky.

Zatímco Vincenta jeho destruktivní chování pomalu odcizuje od rodiny, kolegů z práce i detektivů, kteří po jeho dítěti pátrají, Eric se stává jeho jediným spojencem ve snaze přivést syna domů.

Benedict Cumberbatch jako Vincent v seriálu Eric
Foto: Ludovic Robert/Netflix

V napínavých a intenzivních epizodách se diváci potkají nejen s Vincentem, ale také detektivem, jenž při pátrání odhalí, jak moc je tamní policie zkorumpovaná. Seriál se dotkne také tématu drogové epidemie a v té době propukající epidemie AIDS.

Dojemné kriminální drama o zoufalém pátrání otce po devítiletém synovi, který jednoho rána zmizel cestou do školy, na Netflix dorazí už 30. května.

Další informace k seriálu si můžete přečíst v našem předchozím článku.

Zdroje: Netflix, TudumGQ

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.