Už nebudeme mlčet: Nový seriál pro mladé řeší vliv sociálních sítí a pohlavní zneužívání

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na Netflix míří další španělské drama. Seriál Už nebudeme mlčet (Raising Voices, Ni una más) je sice určen především mladým lidem, nicméně řeší citlivá témata jako pohlavní zneužívání a vliv sociálních sítí. To může oslovit každého z nás. Tato novinka má osm epizod a je natočena podle knihy Miguela Sáez Carrala, který se podílel i na scénáři.

Poutavý španělský seriál bez zábran proniká do složitého a často bouřlivého světa dnešní mládeže a nebere si žádné servítky. Sleduje osudy Almy a jejích blízkých kamarádek Grety a Naty, které čelí výzvám středoškolského života, napjatým rodinným vztahům a osobním dilematům. Nečekaná událost na sociálních sítích však převrátí jejich už tak křehký každodenní život naruby.

Těsně před maturitou Alma (Nicole Wallace) proplouvá různými radostmi a strastmi života, které sdílí s Gretou (Clara Galle) a Natou (Aïcha Villaverde). Jejich běžné dny naplněné učením i zábavou však změní šokující příspěvek na sociálních sítích, tedy přesněji na profilu @Iam_colemanmiller. Záhadná fotografie doprovázená popiskem: Tohle jsem já před znásilněním rozpoutá neskutečný uragán otázek a podezření. Komu ten profil patří? Je obvinění pravdivé? Pokud ano, kdo je obětí?

ČTĚTE TAKÉ: DIVÁCI JSOU U VYTRŽENÍ. NETFLIX MLUVÍ O POKRAČOVÁNÍ SERIÁLU KORUNA O BRITSKÉ KRÁLOVSKÉ RODINĚ

Seriál rozvíjí fascinující a bolestný příběh o vlivu sociálních sítí, skrytém násilí a hledání pravdy ve společnosti, která často příliš rychle odsuzuje. Nezapomíná ani na žárlivost, problémy s rodiči a dokonce i toxické vztahy. To vše dospívajícím také komplikuje život. Může se ale ve škole skrývat násilník? Podle Almy ano.

Ačkoli je seriál určen především dospívajícím a mladým lidem, jeho obsah by mohl oslovit každého, kdo se zajímá o dynamiku současné společnosti a vliv sociálních sítí na naše vnímání pravdy. Seriál vyniká citlivým a nekompromisním přístupem k obtížným tématům, jako je sexuální násilí a jeho psychologické důsledky, a zároveň nabízí osvěžující pohled na přátelství a odolnost. Slibuje kombinaci dramatu, napětí a hlubokých emocí. Také vybízí diváky, aby se zamysleli nad mnoha důležitými otázkami.

Španělské drama Už nebudeme mlčet bude na Netflixu dostupné 31. května.

Zdroj: About Netflix, Sortir a Paris, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.