Neohrabaná šprtka skočí po hlavě do světa modelingu: Netflix připravuje nový seriál pro mladé natočený podle úspěšné knižní série

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix opět myslí na milovníky young adult knih i mladé lidi, kteří čelí různým problémům, ale pořád mají své sny. Taková je i hrdinka připravovaného desetidílného seriálu s názvem Geek Girl. Ten byl natočen podle knižní série britské spisovatelky Holly Smale.

Šestnáctiletá Harriet Manners (Emily Carey) je kromě toho, že je šprtka, a ví například, kolik má kočka v uchu svalů, zcela obyčejná holka. Je trochu neohrabaná a celý život se snaží někam zapadnout. Žije si ve svém světě vědomostí a ve škole ji nikdo nemá moc rád.

Pak se ale stane něco neuvěřitelného! Během školního výletu do Londýna si jí všimnou modelingoví agenti, a její život se tak obrátí vzhůru nohama. Když je vržena do světa módy, vůbec netuší, co ji čeká. Potkává jen samé návrháře, dívky sebevědomě kráčící na vysokých podpatcích a nechybí ani jeden pohledný mladý supermodel Nick (Liam Woodrum).

ČTĚTE TAKÉ: 2. ŘADA PROBLÉMU TŘÍ TĚLES PONESE PODLE TVŮRCŮ VELKÉ TVŮRČÍ PROBLÉMY. POKRAČOVÁNÍ VŠAK CHTĚJÍ JEŠTĚ VÍC NEŽ DIVÁCI

Jak to nakonec dopadne? Zvládne Harriet balancovat mezi střední školou a módním průmyslem? Nikde ji nečeká zrovna procházka růžovým sadem. I přes všelijaké obtíže se dívka vydává na cestu sebepoznání a je docela možné, že se z nudné šprtky stane okouzlující modelka.

Knižní sérii můžete znát, protože na Slovensku vyšly tři díly a u nás alespoň ten první. Autorka Holly Smale se sama věnovala modelingu a po skončení kariéry modelky se vrhla na psaní. Za Geek Girl obdržela v roce 2014 cenu Waterstones Children’s Book.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ČESKÝ PROPADÁK PLNÝ VTIPŮ NA ÚROVNI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A HERECKÝCH VÝKONŮ NA BODU MRAZU OPĚT OVLÁDL NETFLIX

Seriál mají na svědomí režisér Declan O’Dwyer a scenáristky Jessica Ruston, Sameera Steward a Sarah Morgan. Zapojila se samozřejmě i autorka knihy. Další role ztvárnili Emmanuel Imani, Sarah Parish, Rochelle Harrington, Zac Looker a Jemima Rooper. Natáčení probíhalo ve Velké Británii a v Kanadě.

Young Adult seriál Geek Girl bude mít na Netflixu premiéru 30. května.

Zdroj: Netflix, Deadline, Databáze knih, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.