8 zajímavých novinek Netflixu: Nejnapínavější akční thriller všech dob v novém kabátě nebo světoznámý příběh Astrid Lindgrenové

Michaela Pašková
Foto: Reda Laaroussi/Netflix

Velikonoční svátky kromě rodinných návštěv a nejrůznějších oslav můžete strávit sledováním novinek, které si pro nás Netflix připravil. Na své si přijdou milovníci zábavných komedií, hraných dokumentárních seriálů, kriminálních thrillerů, ale i pořádných akčních pecek.

Je to na tobě (No Pressure)

Zapomeňte na ruch městského života a vychutnejte si novou polskou romantickou komedii, která s pořádnou dávkou smíchu a kapkou tajemna vezme své diváky na venkov. Úspěšnou kuchařku Oliwii v novém filmu napálí vlastní babička, která ji přiměje přijet na farmu s tím, že jí není dobře. Jakmile však vnučka dorazí na místo, dojde jí, že to s babičkou vůbec není tak hrozné, jak tvrdila. Nečekaný výlet nejenom způsobí pořádný zmatek na vesnici, ale i v životě kuchařky, které do cesty vstoupí neodolatelný fešák.

Víra tvá (The Believers)

Režisér thajské novinky se postaral o natočení seriálu, při jehož tvorbě se inspiroval vlastním dětstvím. Jako příslušník buddhistické rodiny musel navštěvovat nejrůznější chrámy, přičemž se postupem času jeho pohled na svět začal měnit, což způsobilo zpochybňování tradičních názorů. Seriál se točí okolo tří přátel, kteří se kvůli svému start-upu pořádně zadluží. Řešení naleznou v chrámu, který by jim mohl pomoci splatit značné dluhy tím, že budou vydělávat na náboženském přesvědčení lidí.

Bible: Příběh o Mojžíšovi (Testament: The Story of Moses)

V období Velikonoc Netflix pomocí hraného dokumentárního seriálu svým uživatelům připomene příběh proroka Mojžíše. Dostatek informací se samozřejmě stále nachází v Bibli, ale díky dokumentu poznají důležité mezníky v Mojžíšově životě rovněž i lidé, kteří čtení knih neholdují.

Psali jsme zde.

Odpočívat v pokoji (Rest in peace)

Argentinský kriminální thriller s ratingem TV-MA, což znamená, že nikdo mladší 17 let jej nesmí sledovat, se soustřeďuje na muže, který je na mizině a zdraví už mu neslouží. Jednoho dne se mu naskytne nečekaná příležitost smazat veškeré své dluhy a ještě k tomu zajistit svou rodinu. Má to ovšem jeden podstatný háček. Musí se vydávat za mrtvého, přerušit veškerý kontakt s rodinou a známými a pod falešnou identitou žít v cizí zemi. Po letech strávených výčitkami svědomí ho nečekaný objev přiměje chtít vědět, jak si lidé, které opustil, vedou. Nic ovšem nebude takové, jak předpokládal.

Psali jsme zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NOVÝ THRILLER NETFLIXU SLIBUJE POŘÁDNOU AKČNÍ JÍZDU. ZKORUMPOVANÉMU POLITIKOVI SE V NĚM POSTAVÍ NÁJEMNÝ VRAH

Ronja, dcera loupežníka (Ronja the Robber’s Daughter)

Očekávaná seriálová adaptace příběhu Astrid Lindgrenové, která je autorkou hitů Děti z Bullerbynu a Pipi Dlouhá Punčocha, pojednává o dceře loupežníka. Ronja se narodila během noci tak bouřlivé, že rozťala vedví hrad, kterému vládl její loupežnický otec. Rozpůlenou část si začal nárokovat Borka, loupežnický konkurent jejího otce. Jakmile Ronja naváže kamarádský vztah s jeho synem, naskytne se příležitost znepřátelené loupežnické klany smířit. Seriál z prostředí divokých lesů a luk je rozdělen na dvě části, kdy druhou Netflix uvede ještě letos.

Psali jsme zde.

Nádherná hra (The Beautiful game)

Producent Frank Cottrell-Boyce poprvé dostal nápad na natočení filmu o fotbalovém mistrovství světa bezdomovců už v roce 2012. Po mnoha letech prosazování produkce se konečně dočkal, přičemž britský dramatický snímek byl dokonce po krátkou dobu uveden v kinech. Ve filmu manažer anglického fotbalového týmu bezdomovců vezme svůj mančaft na mistrovství v Římě, kde s sebou vezme i problémového útočníka Vinnyho, který se musí naučit hrát týmově. Příběh je inspirován skutečným mistrovstvím světa bezdomovců.

Je to dort? (Is It Cake?) – 3. řada

Začněte míchat polevu, protože oblíbená rodinná reality show se vrátila s novou řadou. Cukráři se svými dorty připomínajícími věci denní potřeby se opět postaví proti porotcům, kteří budou muset uhádnout, který ze dvou předmětů je sladkým dezertem. Veterán ze Saturday Night Live Mikey Day bude dohlížet na šílenství plné potahovací hmoty.

Mzda za strach (The Wages of Fear)

S březnem se Netflix rozloučí remakem francouzské klasiky z 50. let, která je i po letech považována za jeden z nejnapínavějších akčních thrillerů. Poblíž uprchlického tábora uprostřed pouště dojde k požáru ropného vrtu, díky čemuž jsou ohroženy životy obyvatel. K odvrácení katastrofy je potřeba do 24 hodin odpálit ropný vrt nitroglycerinem. Náročného úkolu se ujme tým odvážlivců, který bude čelit 800 km dlouhé cestě, během níž nesmí vzhledem k vysoce výbušnému nákladu dojít k sebemenší nehodě.

Psali jsme zde.

PSALI JSME TAKÉ: 5 NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÉ LETOS ZAUJALY ČESKÉ DIVÁKY: SERIÁL, KTERÝ KAŽDÉHO ROZBREČEL I AKTUÁLNĚ NEJVĚTŠÍ AKČNÍ PECKA


Zdroje: Netflix, Netflixer, Comingsoon.net, About.Netflix, Collider, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.