Světoznámý příběh Astrid Lindgrenové se dočká seriálového zpracování. Netflix k dobrodružnému fantasy vydal i první ukázku

Barbora Kučerová
Foto: Netflix/Audrius Solominas

Astrid Lindgrenovou zná snad každé malé dítě. Je totiž významnou autorkou knih pro nejmenší, jako jsou Děti z Bullerbynu, Pipi Dlouhá Punčocha a jiné příběhy s dívkami, které se nebojí zašpinit si šaty a odřít si kolena. Po filmovém zpracování i animované adaptaci studia Ghibli míří na Netflix zatím šestidílný fantasy seriál Ronja, dcera loupežníka.

Ronja, dcera loupežníka je dobrodružný příběh o děvčeti, které se narodilo do noci tak bouřlivé a děsivé, že rozťala vedví starý hrad, jemuž vládl její otec loupežník. V rozpůlené části se usadí rodičův „kolega“ Borka. Když se Ronja spřátelí s jeho synem, naskytne se příležitost smířit odedávna znepřátelené klany. Atmosféru dodává prostředí divokých lesů a luk se skřítky a jinými stvořeními, které diváci znají ze švédských pohádek.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: POUHÝCH 30 SEKUND STAČÍ AVATAROVI OD NETFLIXU K ZASTÍNĚNÍ FILMOVÉ VERZE, PÍŠÍ FILMOVÍ KRITICI. PRVNÍ DÍLY HODNOTÍ JAKO SOLIDNÍ ZAČÁTEK

Foto: Netflix/Frida Wendel

Ronja se ale na filmovém plátně v minulosti objevila už dvakrát. Nejprve v roce 1984 v celovečerním snímku, pak se v roce 2014 ujal režie Goró Mijazaki a vzniklo 26 dílů seriálu pro studio Ghibli. Ačkoliv mezi fanoušky se seriál netěší takové oblibě jako klasické ghibliovky, na Kinoboxu má Ronja, dcera loupežníka hodnocení 71 %.

Scénář nového zpracování má na starost Hans Rosenfeldt, kterého lidé můžou znát z kriminálního seriálu Most. V seriálu o loupežníkově dceři hrají mimo jiné Kerstin Linden (Ronja), Christopher Wagelin (Mattis), Sverrir Gudnason (Borka) a Jack Bergenholtz-Henriksson (Birk). Rozdělen bude do dvou částí, z nichž první má premiéru už 28. března. Druhou Netflix odvysílá také ještě v tomto roce.

Zdroje: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.