Nejnapínavější akční thriller všech dob, na jehož temnou atmosféru se nedá zapomenout, míří na Netflix v novém kabátě

Eva Lenská
Foto: Reda Laaroussi/Netflix

Netflix chystá další parádní akčňák. Sice nejde o originál, ale to ničemu nevadí. Francouzský snímek Mzda za strach (The Wages of Fear) je totiž předělávkou úspěšného filmu Mzda strachu z roku 1953, který dostal Zlatého medvěda na Berlinale. Velkého úspěchu navíc dosáhla i knižní předloha od Georgese Arnauda.

Uprostřed pouště poblíž uprchlického tábora dojde k požáru ropného vrtu, který přímo ohrožuje životy obyvatel. Společnost, která vrt provozuje, vyšle na místo odborníky a zjistí, že na odvrácení katastrofy má jediné řešení, do 24 hodin odpálit ropný vrt nitroglycerinem.

ČTĚTE TAKÉ: KVÍZ: POZNÁTE SLAVNÉ FILMY PODLE FOTEK? VŠECHNY UHODNOU JEN OPRAVDOVÍ ZNALCI

Mzda za strach
Foto: Netflix

Najme tedy tým odvážlivců, které vyšle na trasu dlouhou osm set kilometrů, což by nebylo nic tak nesplnitelného. Horší je, že tito zachránci vezou v náklaďácích dvě stě kilogramů výbušniny, která může při sebemenší nehodě explodovat. Jejich dobrodružná mise je rovněž časově omezená. Na místo musí dorazit za dvacet hodin. Kromě toho musí čelit i nepřátelským zónám, ozbrojeným povstalcům a náročnému terénu.

Kniha Georgese Arnauda, která u nás naposled vyšla v roce 1993, byla zfilmována i v roce 1977, ovšem již zmíněná Mzda strachu režiséra Henri-Georgese Clouzota z 50. let je absolutní legenda a na ČSFD si vysloužila parádní hodnocení 84 %. Jistě jsme všichni zvědaví, jak si povede předělávka, kterou si vzal na triko francouzský režisér Julien Leclercq, známý třeba díky seriálu Zpátky v gangu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: FILM O NEMILOSRDNÝCH SÉRIOVÝCH VRAZÍCH SENIORŮ VÁLCUJE ČESKÁ KINA. MANŽELÉ STODOLOVI JSOU ČESKÁ ODPOVĚĎ NA DAHMERA

Ačkoli v knize se na nebezpečnou misi vydávají čtyři neohrožení muži, v novince od Netflixu uvidíme i jednu ženu, kterou ztvárnila Ana Girardot. Jistě bude skvěle doplňovat hlavní hrdiny v podání Francka Gastambidea, Albana Lenoira a Sofianea Zermaniho.

Francouzský akční thriller Mzda za strach má na Netflixu premiéru 29. března i s českým dabingem.

Zdroje: Netflix, Hollywood reporter, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.