10 novinek tohoto týdne na Netflixu: Romantické krimi natáčené v Praze, vítěz letošního Oscara nebo francouzská noční můra

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Pohodlně se usaďte, protože Netflix v přísunu novinek v březnu nepolevuje, díky čemuž můžete volné chvíle strávit ve společnosti zajímavých titulů. Tento týden si pro nás streamovací gigant kromě jiného připravil třetí řadu netradičního švédského hitu o dědicovi trůnu Mladá modrá krev, návrat herečky s bouřlivou minulostí, romantické krimi natáčené v Praze nebo oscarový snímek režiséra s unikátním filmařským stylem.

Mladá modrá krev (3. řada)

Jednotlivé díly třetí řady švédského populárního seriálu pojednávajícího o princi Wilhelmovi konečně postupně vstupují na Netflix. Seriál, který je chválen pro své skvělé herecké výkony a zobrazení sociokulturních problémů nejrůznějších postav, se zaměřuje na prince, který se po skandálu přesouvá na internátní školu Hillerska. Konečně se tak nachází na místě, kde může plně prozkoumat své pravé já a získat alespoň nějakou svobodu. Když se však nečekaně stane dědicem trůnu, bude se muset rozhodnout, zda dá přednost svým povinnostem anebo lásce, která jeho život naplňuje.

Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka

Nejnovější dokumentární seriál se zaměřuje na vývoj atomové bomby a šíření jaderných zbraní ve světě. Dále prostřednictvím mnoha rozhovorů zkoumá studenou válku od rozpadu Sovětského svazu až po vzestup Vladimíra Putina k moci. Nevyhýbá se ani ruské invazi na Ukrajinu. Kromě jiného budete moci zhlédnout jedinečné rozhovory s lidmi, kteří přežili svržení atomové bomby na Hirošimu.

Psali jsme zde.

Pěkná banda

Dobrodružná komedie s hvězdným obsazením sleduje počínání Miguela a Lili, kteří směřují do úchvatného mexického Karibiku. Neplánují si tam však užívat dovolenou, ale na základě starobylé mapy nalézt mayský poklad z potopené španělské galeony, která se ztratila v hlubinách během války za nezávislost. V honbě za ztraceným pokladem, která je plná nečekaných nástrah a nebezpečí, ovšem nejsou sami.

Psali jsme zde.

Zloděj mého srdce

Turecký romantický kriminální snímek, v němž se policistka z Interpolu dozví, že zlodějem uměleckých předmětů je její bývalý milenec, se kromě Istanbulu natáčel také v Praze. Produkce mimo jiné zavítala na Náměstí Jana Palacha a Mánesův most, kde se natáčel také americký akční thriller The Gray Man.

Girls5eva (3. řada)

Poté, co streamovací služba Peacock komediální seriál pojednávající o dívčí skupině z devadesátek zrušila, ho pro třetí řadu převzal Netflix. V nejnovějším pokračování se dámy, jejichž sláva před desítkami let pohasla, vydávají se svým novým albem na turné. Má to ovšem háček. Nejenom, že nemají absolutně žádný plán, ale rovněž jim chybí manažer, který by turné řídil, a nějaká koncertní místa rezervoval.

Kuřecí kroketa

Do malé firmy je doručen podivný stroj, od kterého si zaměstnanci slibují zmírnění únavy. Jelikož jim jeden takový přístroj doktor slíbil, neváhá půvabná Min Ah, která svému otci do firmy přinesla pikantní smažené kuřecí krokety, novinku vyzkoušet. Výsledkem ovšem není zázračný nával energie, ale proměnění v kuřecí kroketu. V průběhu toho, co se ji budou vyděšení zaměstnanci snažit přivést zpátky do lidské podoby, nastane mnoho úsměvných situací.

Psali jsme zde.

Podivuhodný příběh Henryho Sugara a jiné povídky

Unikátní filmařský styl Wese Andersona zaujal diváky a obávané kritiky natolik, že si režisér za svůj snímek Podivuhodný příběh Henryho Sugara letos odnesl Oscara za Nejlepší krátký hraný film. Pro osmkrát nominovaného tvůrce se jedná o zasloužené vítězství. Film pojednávající o hazardním hráči, který získá úžasné schopnosti, je natočen podle stejnojmenné předlohy spisovatele Roalda Dahla. Krátkometrážní snímek, který Netflix uvedl už loni, je součástí kolekce čtyř krátkých filmů, jež se konečně svého znovuuvedení.

Psali jsme zde.

Železná pěst

Jeden z nejočekávanějších letošních kriminálních thrillerů, ve kterém se mezi zločinci strhne brutální válka plná vražd a násilí, dorazil na Netflix. Příběh se odehrává v rušném barcelonském námořním přístavu, který je denně schopen odbavit přes šest tisíc kontejnerů, mezi nimiž se rovněž nachází temné tajemství podobě několika tun kokainu. Ty se dostávají přes přístav prostřednictvím rozsáhlé zločinecké sítě, kterou majitel hlavního terminálu vybudoval. Když se však jednoho dne jedna z nelegálních zásilek záhadně ztratí, zločinci si půjdou navzájem po krku.

Psali jsme zde.

Irské přání

Druhou šanci se streamovací gigant rozhodl dát herečce s bouřlivou minulostí. Lindsay Lohan se v novém romantickém filmu zhostila role Maddie, která do kostela neustále vstupuje jako družička. Protože je Irsko plné pohledných mladých mužů, udržuje si naději, že se jednoho dne i ona stane nevěstou. Ačkoli si vysněného partnera již vyhlédla, zasnoubil se s její nejlepší kamarádkou. Pár dní před jejich svatbou si přeje, aby i ona nalezla osudovou lásku. Nakonec se jí to splní, ale ne tak, jak si myslela. Ráno se sice probouzí jako nevěsta, ale jejím nastávajícím je úplně jiný muž.

Psali jsme zde.

Případ Outreau: Francouzská noční můra

Dokumentární seriál se zabývá jednou z největších francouzských kauz spojených s pedofilií, která začala poté, co si někteří učitelé a sociální pracovníci všimli podivného sexuálního chování čtyř dětí. Psychologové a lékaři následně potvrdili sexuální zneužívání několika dětí. Na základě výpovědí nezletilých bylo stíháno 17 dospělých osob, přičemž se nejčastěji jednalo o rodiče, a vyšetřováno více než 50. Vyšetřování si získalo celostátní pozornost poté, co nejmladší z obviněných prohlásil, že byl svědkem vraždy malé holčičky.


Zdroje: Netflix, Netflixer, The Prague Reporter, Variety, Tudum, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.