Válka zločineckých bossů plná násilí: Denver z Papírového domu bude řádit v novém kriminálním thrilleru Netflixu

Michaela Pašková
Foto: Sophie Koehler/Netflix

Kriminálních thrillerů není nikdy dost, a proto Netflix uvede španělský seriál Železná pěst (Iron Reign / Mano de hierro), v němž se být zrádcem zkrátka nevyplácí. Poté, co se ve velkém barcelonském přístavu ztratí drogová zásilka, strhne se mezi zločinci brutální válka plná násilí a vraždění.

Jedním z nejočekávanějších letošních kriminálních thrillerů je rozhodně Železná pěst. Jelikož byl seriál produkovaný ve Španělsku, zřejmě nikoho nepřekvapí, že si v něm střihne roli hvězda z legendárního hitu Papírový dům. Jaime Lorente diváky uchvacoval nejenom jako Denver, hrál také v prvních řadách seriálu Elita. Po jeho boku se v novince objeví Eduard Fernández, Chino Darín, Natalia de Molina, Sergi López a Enric Auquer.

Železná pěst přivede své diváky do prostředí rušného barcelonského námořního přístavu, ve kterém se denně odbaví přes šest tisíc kontejnerů. Protože takové místo přímo vybízí k nelegální činnosti, majitel hlavního terminálu Joaquin Manchado neváhal a vybudoval v něm rozsáhlou zločineckou síť. Pokud chce někdo přes toto místo dostat nelegální zboží, musí tak jednoduše počítat s jeho podporou.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: UNIKÁTNÍ KRIMI DRAMA O DETEKTIVOVI, KTERÉMU ZBÝVÁ POUHÝCH 24 HODIN ŽIVOTA, MÍŘÍ NA NETFLIX. UŽ SKLIDILO ÚSPĚCH NA NĚKOLIKA FESTIVALECH

Jeho zásluhou se tak přes přístav ročně dostávají tuny kokainu. Jednoho dne se však důležitá zásilka ztratí, což vyústí ve válku plnou násilí a vražd. Ve zveřejněném traileru můžeme vidět, že Manchado vládne přístavu železnou rukou a řídí vše jednoduchými pravidly. Jestliže někdo zvažuje zradu, měl by si to pořádně rozmyslet, jinak se může stát, že jeho krev bude zdobit zdi přístavu.

I přes nulové druhé šance je toto místo hnízdem zmijí, kdy jedna z nich neváhala ukrást drogovou zásilku. Na Manchadovi a jeho lidech je nyní zrádce odhalit, protože majiteli zásilky se její ztráta rozhodně nelíbí. Přestože Manchado je mocným mužem, nikdo není v brutální válce neporazitelný.

PSALI JSME TAKÉ: FILMOVÝ BŘEZEN NA NETFLIXU: POHÁDKA, JAKOU SVĚT NEVIDĚL, SCI-FI NATOČENÉ V ČESKU NEBO REMAKE NEJNAPÍNAVĚJŠÍHO AKČNÍHO THRILLERU VŠECH DOB

Šestidílný španělský kriminální thriller Železná pěst Netflix uvede 15. března.

Zdroje: Netflix, Netflixer, trailer kriminálního thrilleru Železná pěst

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.