Herec ze seriálu Peaky Blinders se nebezpečně blíží osudu své postavy. Ohrožuje i natáčení chystaného celovečerního filmu

Tereza Pulgretová
Foto: BBC

Téměř k nepoznání se změnil britský herec Paul Anderson, kterého si diváci pamatují zejména ze seriálu Gangy z Birminghamu. Od doby, kdy v hitu od Netflixu vystupoval jako oblíbený drsňák Arthur Shelby, ale uplynul nějaký čas, ve kterém se umělec stihl zaplést s drogami. Přesto, že tedy kvůli návykovým látkám vypadá úplně jinak než jeho ikonická postava, k nejstaršímu bratrovi z klanu Shelbyů má nyní paradoxně velmi blízko.

Jen dva měsíce poté, co známého herce Paula Andersona nachytali s kokainem, amfetaminy a jinými látkami, překvapila fanoušky Arthura Shelbyho i celého seriálu Gangy z Birminghamu další zpráva. Umělce zastihli při procházce do jednoho z londýnských pekařství ve zvláštním outfitu a se zjevně strhanou tváří. Fotografie rozcuchaného a zničeného Andersona zveřejnil New York Post, na což veřejnost reagovala zhrozenými komentáři na sociálních sítích.

Andersona soud kvůli prosincovému incidentu, kdy si pro něj přijela policie do hospody v Hampsteadu, kde trávil čas s dalším mužem a sedmnáctiměsíčním dítětem, potrestal pokutou 1,345 liber. Na místo je zavolal manažer podniku poté, co zjistil, že z toalety vychází výpary cracku. Herce proto policisté sbalili a převezli na stanici, kde u něj našli výše zmíněné drogy.

„Často se snaží potěšit svoje fanoušky tím, že se co nejvíc vžije do role. Poznali ho i v onen osudný den a on se chtěl předvést. Lidé ho často k podobným věcem pobízí. Ocitl se zkrátka v nešťastné pozici, měl mít ale sílu říct ne,“ vyjádřila se k situaci Andersonova právnička. V seriálu totiž umělec ztvárňuje nejstaršího sourozence z celé rodiny Shelbyových, Arthura, jenž má s drogami v průběhu několika sérií obrovský problém.

Otázkou je, jaký vliv by nedávné vystupování herce mohlo mít na chystaný celovečerní film o rodině z Birminghamu, ve kterém se hlavní role opět ujme Cillian Murphy jako Tommy Shelby a po jeho boku se měl objevit právě i nedávno potrestaný Anderson. Na oficiální potvrzení milovníci seriálu čekali delší dobu, posun však přišel až před pár týdny, kdy se o plánovaném snímku objevily další informace.

ČTĚTE TAKÉ: CELOVEČERNÍ FILM PEAKY BLINDERS SE BLÍŽÍ. NETFLIX UŽ PRACUJE I NA DALŠÍCH DVOU SERIÁLECH

Tvůrce Steven Knight nyní stále píše scénář a celá nepříjemná událost by mohla pořádně zamíchat kartami. „Nejspíš z toho ještě budou velké problémy. Bude velmi těžké udělat film bez tak klíčové postavy, na druhou stranu není možné, aby hrál svoji roli dál, jako kdyby se nic nestalo. Třetí možnost je, že se to celé zruší. To se ale nejspíš nestane, a jen Steven tak ví, které postavy nakonec diváci uvidí,“ vysvětlil zdroj deníku Daily Mail.

Kromě chystané novinky jsou na Netflixu aktuálně ve vývoji dva spinoffy včetně jednoho zasazeného do Bostonu v polovině 20. století, tedy pár desetiletí po původních Peaky Blinders. Druhý seriál by se měl zaměřit tetu a hlavní ženu zločinecké party Polly Gray. Gangy z Birminghamu se od roku 2013 po celém světě těší velké oblibě a patří mezi špičku, kterou můžeme na Netflixu najít. 

Zdroje: The Guardian, AS USA, Daily Mail, Digital Spy

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.