Celovečerní film Peaky Blinders se blíží. Netflix už pracuje i na dalších dvou seriálech

Foto: BBC

Šestá a zároveň poslední řada Peaky Blinders (Gangy z Briminghamu) vyšla už v roce 2022. Tím ale rozhodně příběh Tommyho Shelbyho a jeho briminghamské partičky nekončí. Čekají nás další seriály i film. A natáčet se začne už brzy.

Peaky Fu**ing Blinders se ještě vrátí! Tvůrce seriálu Steven Knight totiž slíbil, že závěr oblíbeného seriálu uvidíme v podobě filmu. Uplynula však už nějaká doba a další informace neposkytl. Až do teď…

„Právě pracuji na posledních částech,“ řekl pro Radio Times a srdce mnoha fanoušků seriálu a Cilliana Murphyho jistě zaplesala. „Prostě si sednu ke klávesnici a začnu. Je to pro mě trochu jako sen. Sedíte tam a všechno tohle přijde, a pak si to přečtete a pomyslíte si: To je docela dobré. Ale odkud se to vzalo? V plánu je začít natáčet v polovině příštího roku,“ prozradil. Jelikož jde o rozhovor z roku 2023, mluví tedy o letošním létě.

Cillian Murphy (Tommy Shelby) v Peaky Blinders.
Foto: Robert Viglasky © Caryn Mandabach Productions Ltd & Tiger Aspect Productions Ltd 2016

Knight samozřejmě přiznává, že největší rozdíl mezi filmem a seriálem bude rozpočet. „Když děláte televizní seriál, často musíte lidi žádat, aby si věci představovali. Ale s filmem je opravdu dokážete udělat. Můžete věci vyhazovat do povětří. Dá Tommy Jamesi Bondovi zabrat? Možná. Existují paralely. Vždycky jsme mysleli na to, že Peaky je velmi filmový počin, takže teď konečně nacházíme dostatečně velké plátno pro to, co chceme udělat.“

Ve filmu by se měl Cillian Murphy vrátit jako Tommy a Paul Anderson jako jeho bratr Arthur. Bez nich by to totiž nemohlo být Peaky Blinders. Ale bližší informace o obsazení zatím nebyly zveřejněny. Uvidíme tedy, co přinesou nadcházející měsíce.

Cillian Murphy (Tommy Shelby) v Peaky Blinders.
Foto: BBC

Kromě filmu jsou na Netflixu aktuálně ve vývoji dva spinoffy včetně jednoho zasazeného do Bostonu v polovině 20. století, tedy pár desetiletí po původních Peaky Blindgers. Druhý seriál by se měl zaměřit matriarchu zločinecké party na Polly.

I když si ještě nějakou dobu počkáme, než se Peaky Blinders vrátí na naše obrazovky, rozhodně už teď víme, že o ně v nadcházejících letech nebude nouze.

Seriál se u fanoušků po celém světě těší velké oblibě a patří mezi špičku, kterou můžeme na Netflixu najít. O tom svědčí i hodnocení na mnoha různých platformách u nás i v zahraničí. Například na Kinoboxu se Peaky Blinders těší skvělému hodnocení 91 %.

Peaky Blinders - Polly
Foto: BBC

Zdroje: Radio Times, Digital Spy, Kinobox, Movie Web, Screen Rant

Hodnocení na Kinoboxu: 91 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.