7 novinek na Netflixu, které si můžete pustit o víkendu: Očekávané drama z 2. světové války nebo mrazivý psychologický thriller

Foto: Doane Gregory/Netflix © 2023

Dny se krátí a tma je dřív než jindy. V takovém období je fajn zalézt pod deku s čajem, objednat si třeba pizzu a pustit si nějaký pěkný film nebo seriál. Přemýšlíte, co byste si mohli pustit během tohoto víkendu? Máme pro vás tipy na ty nejzajímavější seriály, filmy i dokument, které Netflix vydal za poslední týden.

Jsou světla, která nevidíme

Marie-Laure LeBlanc žije v Paříži spolu s otcem Danielem, jenž pracuje v muzeu. Když v 6 letech oslepne, otec pro ni vytvoří model města, aby se naučila orientovat v ulicích. V roce 1940 do jejich života vstoupí válka, tak prchají z města i se vzácným diamantem, jenž má svému majiteli propůjčit nesmrtelnost za cenu nekonečného neštěstí. Po legendárním kameni touží i krutý gestapák, před kterým se ukryjí v Saint-Malo u samotářského strýce Etienna.

Více jsme psali zde.

Uvězněna ve vlastním těle

Uvězněna ve vlastním těle sleduje Linu, která se postaví proti zdánlivě křehké, zraněné tchyni Katherine. Aféra však zavede mladou ženu na cestu plnou tajemství, zrady a dokonce i vraždy. Aby toho nebylo málo, odhalí tajemství, které ji může zničit. Otázkou však je, kdo je tady obětí, Lina nebo Katherine? Režie psychologického thrilleru se ujala Nour Wazzi.

Více jsme o něm psali zde.

Sly

Trojnásobný kandidát na Oscara, ikona sportovců a jeden z nejpopulárnějších herců s italskými kořeny se dočkal vlastního dokumentu SLY. Téměř 50 let baví Sylvester Stallone lidi svými filmy. Od Rockyho před Ramba po Postradatelné. V novém dokumentu Netflixu nazvaném jeho přezdívkou se rozpovídá o své kariéře, osobním životě a každodenní inspiraci. Populární herec, který prakticky začínal v pornu, se dočkal slávy hlavně po úspěchu filmu Rocky. Od té doby více než padesát let kraluje filmovým plátnům a televizním obrazovkám, kde ztvárnil vypracované akční hrdiny.

Více jsme psali zde.

Parťačky 

Profesionální zlodějka Carole je připravena odejít do důchodu. Náročná práce ji akorát frustruje a její šéfka (Isabelle Adjani) naši hrdinku přivádí k šílenství. Navíc se právě dozvěděla nečekanou zprávu: je těhotná. Proto tedy souhlasí s tím, že vyrazí na poslední misi a pak se vším sekne. Tentokrát má za úkol ukrást z pařížského muzea Louvre obraz Velká odaliska od Martiala Rayssea, což není žádná brnkačka. Parťačky by se daly považovat za francouzskou verzi Charlieho andílků, ale snímek se kromě akce soustředí také na emancipaci a sesterství, stejně jako předchozí filmy režisérky a herečky Mélanie Laurent.

Více jsme psali zde.

NYAD

Životopisné drama bude vyprávět životní příběh atletky světové úrovně Diany Nyad, která se tři desetiletí poté, co se vzdala maratonského plavání, rozhodla dokončit to, co začala před dosažením třicítky. V 60 letech si hodlá splnit svůj životní sen a uplavat 110 mil z Kuby na Floridu. Nehledí na svůj pokročilý věk a společně se svou nejlepší kamarádkou a týmem jachtařů se vydává na strhující cestu.

Více jsme psali zde.

Trochu slunce každý den

Jung Da Eun pracuje jako zdravotní sestra. Z interního oddělení je přeložena na psychiatrické oddělení Fakultní nemocnice Myung Shin. Ač je tam nová, snaží se o pacienty pečovat co nejlépe a s pomocí vrchní sestry Song Hyo Jin se stále zlepšuje. Svou laskavostí brzy upoutá pohledného proktologa Dong Go Yoona, který se přistihne, že se při pohledu na ni šťastně usmívá. Mladá sestřička má však dlouholetého kamaráda. Song Yoo Chan ji zná už od základky a ačkoli působí vesele, uvnitř skrývá bolest, o které nikdo neví. Dříve pracoval ve velké společnosti, ale pak dal výpověď a nyní pomáhá rodičům, kteří mají kuřecí restauraci.

Šikovný krejčí, 3. řada

Dramatický seriál Šikovný krejčí sleduje příběh Peyamiho, jenž se po dědečkové smrti vrací do Istanbulu, aby převzal úspěšný podnik. Jeho otec je však duševně nemocný, takže mladý krejčí zprvu dělá vše pro to, aby na toto tajemství nikdo nepřišel. Nicméně mu do života vstupuje Esvet, jež utíká před vztahem s násilnickým snoubencem.

Více ke 3. řadě jsme psali zde.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.