Na Netflix míří třetí řada dramatického seriálu Šikovný krejčí. Diváky závěr minulé řady dojal k slzám

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Letos v květnu vstoupil na Netflix turecký dramatický seriál Šikovný krejčí (The Tailor/Terzi), který už od samého počátku provázely různé kontroverze. Nicméně si diváci příběh ústřední trojice oblíbili, takže není divu, že nyní streamovací gigant uvede třetí řadu.

Ještě předtím, než Netflix první řadu dramatického seriálu vypustil ven, stihl Šikovný krejčí zaplnit titulní stránky nejrůznějších novin. Vyšlo najevo, že pořad je speciálním způsobem návratu oblíbeného tureckého herce, a přestože měl být původně odvysílán na kanálu TV8, krátce po zveřejnění traileru o něm zmizely veškeré informace. Než se podařilo Disney Plus do produkce zasáhnout, do hry vstoupil Netflix.

Následně byl problém s obsazením hlavní ženské role, kdy například Esrou Bilgiç uvedla, že smlouvu nepodepsala, protože nesouhlasila s podmínkou, že poté může pracovat jen na projektech směřujících na Netflix. Protože je Çağatay Ulusoy v Turecku velkou osobností, streamovací gigant nelenil a v hledání hlavní představitelky pokračoval. Nakonec se mu podařilo najít neokoukanou herečku Şifanur Gül, která doposud dostávala jen samé menší role.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nový thriller Netflixu budou diváci zpochybňovat od první minuty. Má přitom ale našlápnuto k tomu, aby zabodoval

Dramatický seriál Šikovný krejčí sleduje příběh Peyamiho, jenž se po dědečkové smrti vrací do Istanbulu, aby převzal úspěšný podnik. Jeho otec je však duševně nemocný, takže mladý krejčí zprvu dělá vše pro to, aby na toto tajemství nikdo nepřišel. Nicméně mu do života vstupuje Esvet, jež utíká před vztahem s násilnickým snoubencem.

Salih Bademci jako Dimitri a Cagatay Ulusoy Peyami v dramatickém seriálu Šikovný krejčí.
Foto: Netflix

V první řadě, která si na světovém Rotten Tomatoes vysloužila od diváků 83 % a na ČSFD 68 %, diváci sledovali počínání Peyamiho a Esvet, kteří se snaží jeden druhému odolat. Jelikož jednička skončila dramatickým vyvrcholením v podobě střelného zranění, fanoušci se nemohli dočkat druhé řady, která vstoupila na Netflix koncem července.

„Páni, tak tohle bylo hodně dobrý. Už první série mě zaujala, ale ta druhá měla teprve grády! A když na konci finále vyskočil trailer na pokračování, tak to asi bude vzestupná tendence i nadále. Peyami je sice většinu série opilá troska, ale i to má své místo v ději. Esvet začíná být čím dál zajímavější a dokonce i Dimitri měl něco do sebe. Třešnička na dortu byla pravda o tom, jak to bylo s rodiči Peyamiho a proč ho jeho matka musela opustit. Finále série byl docela doják, nebudu lhát, že to fungovalo i na mě,uvádí hodnotící na ČSFD.

PSALI JSME TAKÉ: Mafiánský nářez ze světa Suburra míří na Netflix. Původní příběh plný nekalých praktik z prostředí Říma má 86 % na ČSFD

Dle traileru je zřejmé, že si Dimitri bude ve třetí řadě opět libovat ve způsobování bolesti všem okolo sebe. Udělá vše pro to, aby si Peyami uvědomil, komu Esvet patří. Jako vždy mu nebude dělat problém vyhrožovat rovněž své milované. Navíc to vypadá, že si pro všechny připravil překvapení, které nemusí přežít.

Třetí řada dramatického seriálu Šikovný krejčí se na Netflixu objeví 3. listopadu.

Zdroje: Netflixer, ČSFD, Rotten Tomatoes, trailer dramatického seriálu Šikovný krejčí

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.