Pohádkové knihy, které napsala hlavní hrdinka seriálu Dotkni se mých ran, jsou skutečně v prodeji

Anež Štefanová
Foto: Netflix

V seriálu It’s Okay to Not Be Okay (Dotkni se mých ran) napsala spisovatelka Ko Moon Young pět pohádkových knih pro děti. Scénáristka seriálu v rozhovoru pro Naver prozradila, že tyto pohádkové knížky spatřily světlo světa a byly vydány v knižní podobě.

Dotkni se mých ran je romantická komedie, ve které si pečovatel Moon Kang Tae (Kim Soo Hyun) a autorka dětských pohádkových knih Ko Moon Young (Seo Ye Ji) navzájem pomůžou zahojit bolavé rány, které utržili v minulosti.

“Dětské knihy, které Moon Young píše, souvisí s její osobou. Pomoz mi. Zachraň mě. Pomoz mi, aby další děti nemusely trpět tak, jako jsem musela já. To jsou zprávy, které spisovatelka Moon Young, trpící následkem týrání od obou rodičů asociální poruchou, prostřednictvím pohádkových knih volá do světa,” řekla pro Naver scénáristka Jo Yong.

Zombie Kid / Foto: Nexflix

“I když způsob, jakým se Moon Young v knihách vyjadřovala, byl poněkud krutý, ve skutečnosti to byly protesty proti problematickým dospělým v kombinaci s dítětem, které pláče a volá o pomoc. Od chvíle, kdy jsem začala psát scénář, jsem chtěla, aby knihy byly pro Moon Young takové její komunikační okénko a způsob jak přežít. Také jsem chtěla ukázat, že jen ti, co trpěli podobně jako Moon Young, dokážou objevit pravý význam knih, a ty jim následně pomůžou zahojit jejich rány,” dodala scenáristka.

Dále prozradila, že nejdříve knihy vůbec vydávat neplánovala. Během editování scénáře prvních čtyř epizod jí však režisér Park Shin Woo navrhl, aby knihu Zombie Kid rovnou i vydala, ne ji jen představila v seriálu.

O nádherné ilustrace všech knih se postaral ilustrátor Jam San. “Všechny ilustrace byly již hotové a v knihách by dobře vypadaly, proto jsme se rozhodli je otisknout. Nakonec vyšlo všech pět knih. Nebýt ilustrátora Jam Sana a režiséra Park Shin Wooa, knihy by nikdy nespatřily světlo světa,” zakončila Jo Yong.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.