Uprostřed ničeho: Nový thriller Netflixu oslovil hlavně ženy. Muži se nevydrželi dívat na porod ani kontroverzní scénu s placentou

Eva Lenská

Před několika dny měl na Netflixu premiéru španělský thriller Uprostřed ničeho (Nowhere), který ještě před vydáním zaujal strhujícím trailerem. Dalo se čekat, že se rychle dostane do TOP 10 nejsledovanějších filmů Netflixu, nicméně jaký názor na něj mají diváci? Stojí novinka o těhotné ženě v kontejneru za zhlédnutí?

Mladá těhotná žena jménem Mia (Anna Castillo) utíká ze své domoviny sužované totalitní vládou zavřená v přepravním kontejneru na palubě nákladní lodi. Během prudké bouře je však kontejner smeten do moře a ženě nezbývá nic jiného než v té velké zavřené rakvi přežít. Nebojuje však jen za sebe, ale i za dítě, které porodí.

ČTĚTE TAKÉ: Z luxusní vily ke kadibudce v lese: Soutěžící nové napínavé reality show kvůli tučné výhře okusí Kdo přežije v ráji

Klaustrofobní snímek zaujal především ženy, které se pravděpodobně dokázaly víc vcítit do pocitů těhotné a rodící ženy, než muže, kteří viděli hlavně celou řadu nesrovnalostí. Jeden z recenzentů na ČSFD, kde thriller dostal hodnocení 60 %, uvedl, že mu chyběly nějaké vyhrocenější, napínavější a brutálnější scény.

Mnohé diváky šokovala scéna, v níž vyhladovělá Mia pojídá svou placentu. „Při scéně porodu jsem si šel raději uvařit čaj, který jsem vlastně ani nechtěl. Pak přišla scéna s placentou, to jsem si ho hned šel vypít a dával si pozor, abych nehodil šavli,“ prohlásil v recenzích na hodnotící platformě jeden z nich.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Netflix míří další český film, který to pořádně schytal. Podle recenzí jde o nejhloupější a nejprázdnější film minulého roku

Foto: Emilio Pereda/Netflix

Komentáře a reakce ve facebookové skupině Netflix Tipy CZK/SK jasně dokazují, že film měl úspěch hlavně u žen. „Za mě dobré, pro manžela nuda,“ napsala Monika. „Já si i pobrečela. Krásný příběh o totálním zoufalství a mateřské lásce. Bomba! Víc takových filmů,“ dodala Markét. Pár žen nezapomnělo dodat, že jejich manželé div nezvraceli u scény s placentou.

Na IMDb film dostal 6,5 bodů z 10 a na Rotten Tomatoes si vysloužil hodnocení kritiků 57 % a hodnocení publika dosahuje 69 %, což je dost nevyvážené. Chválu si zasloužila především Anna Castillo, známá také z velmi povedeného romantického seriálu Dokonalá pohádka, který je též dostupný na Netfixu.

NAPSALI JSME TAKÉ: Tvůrce seriálu Cizinka naznačil, jaký osud čeká hlavní hrdiny. Budeme féroví ke skalním fanouškům, tvrdí

Za sebe mohu dodat, že Uprostřed ničeho není špatný film, ovšem nesmíte se příliš zaměřovat na uvěřitelnost příběhu. Režisér Albert Pintó a scenáristé si s tím rozhodně mohli více pohrát, ale na druhou stranu hrdinčina láska k novorozenci, scéna s porodem i trápení s kojením jsou vcelku dojemnými scénami.

Zdroj: Facebook skupina Netflix Tipy CZK/SK, ČSFD, Netflix, Rotten Tomatoes, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.