Romantika ještě neumřela. Čechy okouzlil španělsko-řecký seriál plný kontroverzních témat, který má vtip i drajv

Eva Lenská
Foto: Felipe Hernández/Netflix

Ačkoli v dnešní době u diváků bodují především thrillery, horory nebo hodně žhavé erotiky, tentokrát se dobře uchytila i romantika. Španělská minisérie Dokonalá pohádka (Un cuento perfecto) se uhnízdila v netflixácké TOP 10 nejsledovanějších seriálů, což dokazuje, že léto a láska patří dohromady. A v době dovolených i řecký ostrov Mykonos, na kterém se příběh odehrává.

Margot a David nemohou být rozdílnější. Ona je bohatou dědičkou hotelového impéria, zatímco on má tři zaměstnání, aby vůbec vyžil. Ačkoliv se může zdát, že má Margot všechno, s láskou na tom není zrovna nejlépe. Vždyť právě utekla od oltáře. Navíc marně hledá sama sebe a vůbec by ji nenapadlo, že najít správnou cestu jí může pomoci právě zmatkař David. Proto se spřátelí a vyrazí spolu na dovolenou do Řecka. Pak už jen stačí hádat, zda se do sebe zamilují, nebo získají zpět partnery, o které přišli. Nicméně, konec vás rozhodně překvapí.

ČTĚTE TAKÉ: Kate Winslet při natáčení Titanicu málem přišla o život. Už jsem nemohla dýchat, vypadala jsem jako týraná manželka, vypráví po letech

Dokonalá pohádka byla natočena podle úspěšné knihy španělské autorky Elísabet Benavent, jež vyšla i u nás. Tuto autorku má Netflix evidentně rád, protože zfilmoval také její kousky s názvy Zní to jako láska a Valeria. Novinka, která měla na Netflixu premiéru 28. července, je rozhodně originální a poutavá díky prostředí, v kterém se odehrává.

Velké plus je také velmi otevřená komunikace mezi hlavními hrdiny, kteří v pohodě řeší menstruaci a koupou se na Adama a Evu. Dokonce se tu mihne i vibrátor. Další výhodou je, že seriál má český dabing a pouze pět epizod. Pár bodů navíc si zaslouží rovněž výběr herců. Anna Castillo a Álvaro Mel vyhlíží jako obyčejní smrtelníci. On není nabušený svalovec a ona má do zmalované prsatice také daleko. Oba jsou tak divákům blíž.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Diváci jsou naprosto zděšeni z nové reality show. Je zvrácená a může způsobit emocionální trauma, myslí si

Uživatelé ČSFD dali minisérii hodnocení 75 %, což je na dovolenkovou romanťárnu víc než slušné! Možná napomohla i popularita knihy, kterou čtenáři na Databázi knih zahrnuli chválou. „Tenhle seriál se opravdu povedl. Trošku smutně krásný. Musím říct, že Španělé se vážně snaží. Dalším plusem je naprosto skvělý soundtrack,“ prohlásil jeden recenzent na ČSFD. „Milé, sympaticky obsazené, zbytečně nedramatické a sladké tak akorát. I pro člověka, který si myslí, že je romantika zřejmě mrtvá,“ přiznal další.

Co k tomu dodat? Pořad je svěží, osolený mořem, vášní a vším, po čem člověk tajně touží a bojí se to udělat. Pravá příležitost však přijde, leč musí jí dát šanci. Takže pokud si chcete zpříjemnit letní večer, nalijte si sklenku vína a vydejte se s Margot a Davidem do Řecka.

Zdroj: Netflix, ČSFD, Greek reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.