Tvůrce seriálu Cizinka naznačil, jaký osud čeká hlavní hrdiny. Budeme féroví ke skalním fanouškům, tvrdí

Eva Lenská
Foto: Starz/Sony Pictures Home Entertainment

První část sedmé řady oblíbeného seriálu Cizinka (Outlander) mají diváci už nějakou dobu za sebou a netrpělivě čekají na pokračování. Nicméně osmou řadou seriál skončí a pak přijde na řadu prequel Krev mé krve. Jaký konec pro Jamieho a Claire tvůrci vybrali? Máme se ho obávat? Výkonný producent Matthew B. Roberts alespoň naznačil, jak si se zakončením scenáristé poradí.

Seriál Cizinka se od samého začátku točí především kolem milostného příběhu Claire (Caitriona Balfe) a Jamieho (Sam Heughan). Není to jen obyčejná historická romance se špetkou fantasy, ale příběh, jenž se táhne napříč desetiletími, kontinenty a časem. Příběh plný lásky, bojů, svárů, traumatických zážitků, důležitých událostí z dějin a naděje.

Osmá řada má být poslední, stejně jako desátá kniha Diany Gabaldon, ačkoli u této autorky jeden nikdy neví. Herci strávili natáčením Cizinky téměř deset let a nyní je čas zaplout do jiných vod a vyzkoušet si další role. S hrdiny se tedy budou fanoušci muset rozloučit. Mnoho z nich se však obává špatného konce. Mají strach, že Claire a Jamie nakonec zemřou.

ČTĚTE TAKÉ: Obrovský ekologický skandál způsobil vrozené vady dětí: V seriálu Netflixu podle skutečnosti si zahraje i hvězda Bridgertonových

Foto: Starz/Sony Pictures Home Entertainment

Jak to celé vidí tvůrci seriálu? Výkonný producent Matthew B. Roberts při hostování v jednom podcastu prozradil, že produkční tým stojící za tímto seriálovým hitem si ani nemyslel, že se dočká osmé řady. Bylo to pro ně překvapivé a donutilo je to mnohé věci přehodnotit.

Ačkoli Roberts nechtěl sdělit žádné spoilery, řekl, že tvůrci a scenáristé mají dobrý plán, jak pokračovat. „Co se týče zakončení příběhu Jamieho a Claire, produkční tým hodlá udělat všechno správně a konec seriálu bude mít vysokou úroveň,“ uvedl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 6. řada seriálu Koruna o britské královské rodině se blíží. Diváci se ale bojí výsledku

Foto: Starz/Sony Pictures Home Entertainment

Dále přiznal, že chtějí být féroví ke svým skalním fanouškům. „Nechceme tam nutně nacpat nějaký konec.To by nebylo fér vůči nikomu, tudíž to ani nehodláme udělat,“ uvedl. Moc toho tedy z jeho slov sice nevyčteme, ale určitá naděje na dobré zakončení série tu je. Na poslední řadu je však ještě dost času, nyní spíše očekáváme druhou část 7. řady, jež bude mít premiéru příští rok.

Zdroje: Daily Express, Claire&Jamie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.