Nové drama o životních traumatech a tajemstvích ještě nevstoupilo na Netflix a už stihlo zaplnit novinové titulky

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Očekávaný seriál Šikovný krejčí (The Tailor/Terzi) od začátku provází nejrůznější kontroverze. Přesto Netflix divákům slibuje, že je vysokorozpočtový kousek přiková k obrazovkám a po celou dobu udrží v napětí. Jako bonus sledující objeví talent tureckých herců a produkce.

Na začátku roku 2021 vypluly na povrch informace o projektu, jenž je speciálně připravován jako forma návratu slavného tureckého herce. Çağatay Ulusoy se stáhl do pozadí poté, co kritici nereagovali nejlépe na jeho seriál Ochránce (The Protector/Hakan: Muhafiz). Umělec následně přijímal jen menší role a vyčkával na správný moment. Drama Šikovný krejčí má být nyní počátkem nové kapitoly jeho kariéry.

Kontroverze

Původně měl být Šikovný krejčí vysílán na kanálu TV8, ale po několika dnech od uvedení traileru informace o seriálu zmizely z jejich webové stránky. Netrvalo dlouho a novináři oznámili, že by produkce překročila plánovaný rozpočet, což si stanice nemohla dovolit, a tak se projektu vzdala. O slovo se poté přihlásila streamovací platforma Disney Plus, která hodlala se spuštěním služby v Turecku seriál nabídnout. Než však stihla do produkce seriálu zasáhnout, vysílací práva koupil Netflix.

Všechny zajímalo, kdo v pořadu ztvární hercův protějšek. Nejprve byla oslovena jedna z populárních hereček mladé generace Alina Boz. Nicméně poté, co se projekt přesunul na Netflix, herečka se stáhla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Netflix míří napínavý turecký thriller V sevření s pořádně znepokojivým trailerem

Nahrazena byla Esrou Bilgiç, což pro režiséra Cema Karcıho opět nebyla správná volba a ještě než se začalo natáčet, byl oznámen její odchod. Jeden z největších tureckých deníků Hürriyet napsal, že produkčnímu štábu způsobovala problémy, a tak ji z natáčení vyhodili.

Ještě tentýž den se ale vyjádřila i sama Bilgiç. Uvedla, že nemohla podepsat smlouvu, protože nesouhlasila s pracovními podmínkami a skutečností, že by mohla pracovat jen na projektech mířících na Netflix. Nakonec se producenti rozhodli pro neokoukanou herečku Şifanur Gül, která doposud ztvárňovala samé menší role.

PSALI JSME TAKÉ: Nejlepší filmy z produkce Netflixu, mezi kterými si vybere opravdu každý: Od Irčana po Pinocchia

O čem bude Šikovný krejčí?

Seriál bude vyprávět příběh mladého a slavného krejčího Peyamiho, který se po dědečkově smrti přesouvá do Istanbulu a přebírá úspěšný podnik. Střeží však obrovské tajemství. Jeho otec je duševně nemocný. Přestože se za jeho existenci Peyami stydí, musí se o svého rodiče postarat a zařídit, aby nikdo neodhalil pravdu.

Ve stejné době mu vstupuje do života Esvet, jež utíká před vztahem s násilnickým Dimitrim a rovněž skrývá tajemství. Co se stane, když se střetnou dva jedinci, kteří se jeden druhému nehodlají podvolit a odhalit svá tajemství?

Natáčení všech tří řad, které Netflix divákům slibuje, probíhalo ve městě Kirklareli, jež je známé zachovalou židovskou čtvrtí.

Prvních sedm dílů bude mít na Netflixu premiéru 2. května.


Zdroje: Netfix, Sortiraparis, SYNOPSISTV.COM, Hürriyet

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.