Zoufalý otec věří, že mu únos vrátí dceru. Napínavý severský thriller Netflixu je inspirován skutečností

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix tu má opět jednu žhavou novinku pro fanoušky severských thrillerů. Tentokrát se vydají do Švédska s hercem známým ze seriálu Černobyl a zaměří se na jeden nebezpečný únos. Snímek Den a půl (A Day and a Half) slibuje spoustu napětí, lží, vypjatých situací a nespoutaných emocí.

Artan (Alexej Manvelov) je až k zešílení zoufalý. Chce znovu vidět svou dceru, a tak vtrhne do nemocnice a unese svou bývalou ženu Louise (Alma Pöysti), se kterou se už nestýká. Nacpe ji do auta jako rukojmí a vydá se s ní a policistou Lukasem (Fares Fares) na napínavý a emocemi nabitý road trip Švédskem s policií v zádech.

ČTĚTE TAKÉ: Horor roku míří na Netflix. Tvůrce série The Haunting chystá seriálovou adaptaci povídky Edgara Allana Poea

Švédského herce libanonského původu Farese Farese znají diváci ze seriálu Černobyl. Nyní se poprvé chopil režie a sám si k napínavému thrilleru napsal i scénář. Ze spolupráce se streamovacím gigantem je nadšený a spolu s Claire Willats, jež zodpovídá za severský obsah na Netflixu, slibuje, že režijní debut přinese intimní příběh o ztrátě, lžích, zradě, lásce, předsudcích a rodině zabalený do strhujícího napínavého thrilleru.

Snímek o délce 94 minut je zajímavý rovněž tím, že je inspirován skutečnými událostmi. Dále si v něm zahráli Annika Hallin, Stina Ekblad, Jonathan Sand, Richard Forsgren, Annica Liljeblad a Lukas Orwin.

Švédký thriller Den a půl bude na Netflixu dostupný už 1. září i s českým dabingem.

Zdroje: Deadline, what’s on netflix, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.