Žena žila 13 let v zajetí a porodila dvě děti. Netflix natočil děsivý seriál o životě rodiny z přísně střeženého domu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Na Netflix se řítí mysteriózní thriller Milé dítě (Dear Child), který zvedne ze židle mnohé rodiče. Děsivý seriál natočený podle stejnojmenného bestselleru německé spisovatelky Romy Hausmann vypráví příběh mladé ženy, která byla téměř pět tisíc dní držena v zajetí jako poslušná manželka a následně i matka.

V roce 2020 německá spisovatelka Romy Hausmann vydala svou první knihu Milé dítě, ve které z tří různých pohledů zkoumala následky únosu. Netflix se nyní rozhodl natočit podle bestselleru novou minisérii, jelikož kniha ještě dlouho po vydání rezonovala společností.

„Milé dítě začíná tam, kde tradiční thrillery končí, vykoupením. Skutečný rozsah této noční můry je však odhalen až příjezdem Leniných rodičů do nemocnice, kteří téměř třináct let po své zmizelé dceři zoufale pátrali,“ uvedl Netflix.

Příběh knihy začíná momentem, kdy se mladé ženě podaří s dítětem utéct, ale kvůli nehodě jsou převezeni do nemocnice. Malá dívka své zraněné matce neustále šeptá, že je nikdo nesmí najít. Ve zdravotnickém zařízení, ze kterého se chce zmatená dívenka okamžitě vrátit domů, postupně vyplouvá na povrch děsivá pravda.

PSALI JSME TAKÉ: Rodiče nemocnici žádali o pomoc pro dceru, pak dostali zákaz ji vídat a matka se zabila. Nad skutečným příběhem z Netflixu zůstává rozum stát

Lena žila v naprosté izolaci v přísně střeženém domě se svými dvěma potomky, Hannah a Jonathanem. Jedli, chodili na toaletu a spali v přesně stanoveném čase. Jakmile otec vstoupil do místnosti, postavili se do řady, aby mu ukázali ruce. Dělali všechno, co jim řekl. Na oplátku je otec chránil před světem „tam venku“ a staral se o to, aby mu je nikdo nevzal.

Na webu Databáze knih dosahuje Milé dítě v hodnocení krásných 80 %. Jedna z hodnotících ve své recenzi uvedla: „Podle anotace jsem si myslela, že to bude úplně o něčem jiném, ale zklamaná rozhodně nejsem. Přečteno za jeden den. Velice napínavé, zamotané. Kapitoly Hannah z pohledu dítěte byly na knize asi nejvíce psycho, když si člověk uvědomí, v čem celý život žila a nezná nic jiného. Pro ni takový standard život a pro ostatní peklo.“

V očekávané minisérii si zahrají Kim Riedle, Naila Schuberth a Sammy Schrein. Mysterózní thriller Milé dítě se na Netflixu objeví 7. září.

Zdroje: Netflix, It‘s a Stampede!, Cineuropa, Databazeknih, The New York Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.