Tělo v ohni: Nový seriál představí brutální skutečný příběh plný zrady, sexuálních skandálů a násilí, který nedávno otřásl Španělskem

Foto: Netflix

Nedávno jsme vás informovali o novém španělském kriminálním dramatu Tělo v ohni (Burning Body / El cuerpo en llamas), který na Netflix dorazí 8. září. Za jeho příběhem se však skrývá mnohem víc než jen děsivý scénář. Je totiž inspirován skutečným příběhem, z kterého jde mráz po zádech.

Seriály a filmy založené na skutečných událostech se za poslední roky staly velice oblíbenými. Dobrým příkladem jsou například Dahmer nebo Vidím vás, oba tyto seriály patří mezi nejsledovanějších v historii Netflixu.

Nová španělská minisérie Tělo v ohni líčí skutečný a pořádně děsivý případ. Všechno to začalo v roce 2017, kdy bylo objeveno spálené tělo v nádrži Foix na okraji Barcelony, ale je to mnohem složitější, než se na první pohled může zdát

Úrsula Corberó, José Manuel Poga a Quim Gutiérrez hrají v příběhu, jehož cílem je prozkoumat případ a vynést na světlo všechna jeho tajemství. Zavede nás do května 2017. Ve vodní nádrži Foix v Barceloně bylo nalezeno ohořelé tělo muže jménem Pedro. Vzhledem k tomu, že je identifikován jako policista, vzbudí událost velmi rychle zájem veřejnosti. Vyšetřování odhalí síť toxických vztahů, podvodů, násilí a sexuálních skandálů, do nichž jsou zapleteni Pedro a dva jeho kolegové policisté, partnerka Rosa a její bývalý přítel Albert.

Skutečný případ

Pozor, následující text obsahuje spoilery k ději seriálu!

Případ byl veřejně známý jako The Urban Police Crime a odehrál se před pár lety, v době, kdy jsme ještě neznali pandemii a skutečný zločin se více začínal prodírat do světa filmů a seriálů. Vše začalo v květnu 2017, kdy bylo objeveno ohořelé auto poblíž nádrže Foix, což je nádrž, která byla postavena na malé řece v Sierra de la Llacuna nedaleko Barcelony.

Po otevření kufru policisté objevili popálené tělo se střelným poraněním, které bylo identifikovatelné pouze díky sérii protéz na zádech. Tělo patřilo muži jménem Pedro Rodrígues, policistovi, který patřil k městské stráži.

Pedro měl partnerku a tam měla milence. Oba dva také pracovali pro Guàrdia Urbana, tedy městskou policii v Barceloně. Podle zpráv vedl jejich vztah k řadě tajemství a toxických situací až nakonec skončil Perdovou brutální vraždou. Z té byla obviněna Rosa Peral, Pedrova partnerka, a její bývalý milenec Albert López. Oba byli předvedeni k chaotickému procesu, který začal 3. února 2020, kde byly kromě rozhovorů prezentovány i protichůdné výroky obžalovaných a výpovědi, které měly odhalit pravdu, ale jen ji zkomplikovaly.

Foto: Netflix

Oba policisté se navzájem obvinili z vraždy. Rosal Peral soudu řekla, že Albert López přišel do jejího domu, zabil jejího přítele a vyhrožoval jí, aby ho kryla. López zase tvrdil, že Rodríguezovo tělo našel uvnitř kufru auta a že ho pomohl spálit, protože se s Rosal znovu dali dohromady.

Důkazy nakonec odhalily, že na zabití Pedra spolupracovali společně a obžaloba věřila, že šlo o plánovanou a předem promyšlenou vraždu, jejímž cílem bylo jednoduše dostat ho z cesty, aby mohli být spolu. Ačkoliv nakonec byli oba odsouzeni k záhubě.

Rosa byla charismatická a přitažlivá a snažila se toho využít k získání sympatií u soudu, ale nakonec byla považována za strůjce zločinu a byla odsouzena na 25 let vězení, zatímco Albert na 20 let za spoluúčast na vraždě.

Postupně také vyšlo najevo, že bylo celé trio zapojeno do sporných situací, které pošpinily jméno městské barcelonské policie.

Zdroje: Elle, El Comercio, El Pais

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.