Nastěhovali se do nového domu a začaly jim chodit děsivé dopisy. Nový horor Vidím vás je inspirovaný skutečnými událostmi

Foto: Eric Liebowitz/Netflix

V upoutávce na hororový seriál Vidím vás (The Watcher) se rodina Braddockových nadšeně stěhuje do svého vysněného domova ve zdánlivě klidné a bezpečné předměstské čtvrti. Brzy ale začnou dostávat zlověstné dopisy od osoby, která tvrdí, že bedlivě dohlíží na dům i jeho nové obyvatele. „Nikdy se nepřestanu dívat,“ vzkazuje jim.

Jde pouze o žert? Je to jen nespokojený nový soused? S hrozbami jako „Pokud vám záleží na rodině, vypadněte z toho domu“ a „Možná vás to ještě neděsí, ale bude,“ pravděpodobně budete souhlasit s postavou realitní makléřky, která říká: „Prodat, prodat, prodat.”

Založen na skutečném příběhu

Seriál, v němž hrají Naomi Watts a Bobbym Cannaval, je založen na skutečném dosud nevyřešeném případu Dereka a Marii Broaddusových, kteří v roce 2014 koupili dům na 657 Boulevard ve Westfieldu v New Jersey a začali dostávat výhružné dopisy od stalkera. Mezi červnem toho roku a únorem 2017 poslal stalker do jejich domova čtyři dopisy.

„Boulevard 657 je předmětem mé rodiny již celá desetiletí. Můj dědeček sledoval dům ve dvacátých letech a můj otec v šedesátých letech. Teď je můj čas. Znáte historii domu? Víte, co se skrývá ve zdech 657 Boulevard? Proč jste tady? Zjistím to,“ stálo například v jednom z nich.

Derek v rozhovoru pro The Cut prozradil, že je z něj depresivní troska. Maria zase přiznala, že má kvůli dopisům noční můry a bála se, že by mohl neznámý člověk ublížit jejich dětem. Což bylo vlastně díky obsahu jednoho z dopisů celkem oprávněné. Stálo v něm: „Už jsou to roky a roky, co mladá krev vládla chodbám domu. Už jste našli všechna tajemství, která skrývá? Bude si hrát mladá krev ve sklepě? Nebo se příliš bojí jít tam sami. Na jejich místě bych se také velmi bál. Je to daleko od zbytku domu. Kdybyste byli nahoře, nikdy byste je neslyšeli křičet.“

Foto: Eric Liebowitz/Netflix

Policie, která přes rozsáhlé vyšetřování nedokázala stalkera identifikovat, má podezření, že dopisy pocházejí od někoho, kdo se nachází v okruhu 300 yardů od domu. Někteří lidé se však domnívali, že si dopisy posílal sám pár, což oba vždy popírali. Předchozí majitel John Woods pak uvedl, že také dostal jeden dopis. Nebyl však podle něj nijak děsivý.

Kvůli dopisům rodina Broaddusových vrátila dům zpět na trh a nakonec se v roce 2019 znovu prodal. Identitu stalkera však policie nikdy nezjistila.

Seriál Vidím vás má na Netflixu premiéru 13. října. Mezitím si také raději hlídejte záda.

Zdroje: Tudum, The Cut, Daily Mail

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.