5 novinek, které si o víkendu můžete pustit na Netflixu: Seriál inspirovaný skutečností nebo sci-fi thriller o kupčení s roky života

Foto: Andrej Vasilenko/Netflix

Netflix během uplynulého týdne opět vydal řadu zajímavých novinek. Ať už hledáte romantiku na pohodový večer, napínavý sci-fi thriller nebo investigativní dokument o brutálním zločinu, z následující nabídky si vyberete.

Štěstí pro začátečníky

Rok po rozvodu se dvaatřicetiletá učitelka Helen Carpenter nechá přemluvit svým otravným mladším bratrem, aby se přihlásila do kurzu přežití v divočině a vydá se na túru po Appalačské stezce. Bere to jako šanci, jak znovu začít. Když však zjistí, že na výlet jede i bratrův nejlepší kamarád Jake, kterého příliš nemusí, nedokáže si představit, že by to mohlo dopadnout dobře.

Více jsme psali zde.

V ráji

Hlavní myšlenkou filmu je, že si lidé v blízké budoucnosti nebudou rovni. Roky života se budou směňovat za peníze. Sci-fi thriller vypráví o mladém páru, jehož téměř dokonalý život naruší nečekané pojistné plnění. Elena ani její manžel Max nemají dostatek financí a na majetek mladé ženy je vydána exekuce. Aby splatila své dluhy, musí Elena zaplatit 40 let svého života. Okradeni o společnou budoucnost stojí oba před troskami svého života. Max zkouší všechno možné, aby vrátil Eleně ztracené roky. Ale už nikdy nic nebude jako dřív.

Více jsme psali zde.

Dokonalá pohádka

Margot je bohatou dědičkou hotelového impéria, zatímco David má tři zaměstnání, aby se uživil. Může se tedy zdát, že Margot má všechno, ale s láskou na tom není zrovna růžově. Vždyť právě utekla od oltáře. Kromě toho marně hledá sama sebe a vůbec by ji nenapadlo, že najít správnou cestu jí může pomoct sympatický zmatkař David.

Čtete více.

Dezertér

Konec první řady seriálu Dezertér byl poněkud znepokojivý a frustrující. Opět se vrací lovci dezertérů Jun Ho a Ho Yeol, kteří budou odhalovat odvrácenou stranu služby v jihokorejské armádě. Seriál se odehrává v roce 2014 a tvůrci se inspirovali skutečnými případy šikany, brutality a sexuálního obtěžování na vojně. V Jižní Koreji je vojenská služba stále povinná a pro většinu mladých mužů to rozhodně není procházka růžovým sadem.

Více jsme psali tady.

Pohřešovaná: Případ Lucie Blackman

Netflix přichází s dalším investigativním dokumentem, který se zabývá případem zmizení. Když 21letá letuška British Air Lucie Blackman opustí svůj život v Londýně a přestěhuje se do Tokia, její rodiče a přátelé netuší, že tři týdny poté beze stopy zmizí. Následuje složité mezinárodní vyšetřování s cílem najít Lucii vedené týmem houževnatých japonských detektivů. Tento strhující film o skutečném zločinu je vyprávěn jak prostřednictvím vyšetřování, tak i emocionální optikou Luciina otce, který se nikdy nevzdal, aby svou dceru našel. Cesta vede až k tragické pravdě o její brutální vraždě rukou jednoho z nejzavrženíhodnějších sexuálních predátorů v zemi.

Více čtěte zde.

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Netflixer.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.