Očekávaný sci-fi thriller Netflixu v nové upoutávce ukazuje děsivou pravdu a šokuje špatnou vizí budoucnosti

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Svět, ve kterém můžete změnit své roky života za peníze. Svět, ve kterém se i z těch nejchudších mohou přes noc stát boháči. Lákavá myšlenka, že? Cena plné peněženky je ovšem nesmírně vysoká. Nový německý sci-fi thriller V ráji (Paradise) prozkoumá nejtemnější místa lidské duše.

Do premiéry německého snímku V ráji zbývá zhruba měsíc, a tak není divu, že Netflix vydává jednu upoutávku za druhou. Hlavní myšlenkou nového snímku je, že si lidé v blízké budoucnosti nebudou rovni. Přestože tomu tak není ani v současnosti, v budoucnosti by se roky života směňovaly za peníze. To znamená, že i lidé, kteří nemají až na své mládí zhola nic a jak se říká, nesmrdí korunou, by si mohli snadno vydělat. Na první pohled výhodný obchod ovšem skrývá děsivou pravdu. K čemu jsou vám peníze, když stejně brzo zemřete.

Sci-fi thriller V ráji bude pojednávat o mladém manželském páru, jehož téměř dokonalý život naruší nečekané pojistné plnění. Jelikož Elena ani její manžel Max nemají dostatek finančních prostředků, na majetek mladé ženy je vydán exekuční příkaz. Rozhodnutí soudu zní šíleně, jelikož je exekuce stanovena ve výši 38 let. V tomto bodě vstoupí na scénu farmaceutický konglomerát AEON, který vynalezl způsob, jak přenést roky života z jedné osoby na druhou.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Vesmírný sci-fi epos Zacka Snydera se blíží. Letošní nejočekávanější film Netflixu chce konkurovat Duně a Star Wars

Zdánlivě milá generální ředitelka manželskému páru učiní nabídku, která jako na zavolanou přichází na poslední chvíli. Když Elena prodá společnosti 40 let svého života, exekuce bude splacena, a ještě něco málo zůstane. Max, který pro konglomerát pracuje, ovšem zjistí děsivou pravdu. Za veškerým příkořím, které se jeho ženě v poslední době událo, stojí samotná generální ředitelka prahnoucí po Eleniných letech života. Jelikož zjistí, že se celý proces přenášení roků dá zvrátit, je rozhodnut získat Eleniny roky za každou cenu zpět. To se ovšem mocné generální ředitelce líbit nebude a rozhodne se proto oba nekompromisně zničit.

PSALI JSME TAKÉ: Nový film Jennifer Lopez boří žebříčky sledovanosti a zapisuje se mezi historicky nejsledovanější na Netflixu

Dlouho očekávaný trailer, který nyní Netflix konečně vydal, začíná proslovem generální ředitelky, která prohlašuje, že každý darovaný rok života bude velkoryse odměněn. Slibuje, že ve výzkumu bude její společnost pokračovat tak dlouho, dokud věk a smrt nepřestanou lidi řídit. Když má někdo jen mládí, proč by mu měla bránit, aby na tom vydělal?

Jelikož už sama není žádnou mladicí, vyhlédne si ženu, jejíž roky života chce vlastnit. Jednoduše se rozhodla, že její život má větší cenu než Elenin. V tomto bodě se ovšem přepočítala, protože manžel mladé ženy nezůstane jen tak nečinně sedět a nenechá svou ženu zemřít. V traileru prohlašuje: „Kdo dělá ze života zboží, dělá zboží i z lidí.“

V hereckém obsazení se vedle Kostji Ullmanna a Corinna Kirchhoff objeví Iris Berben. Sci-fi thriller V ráji bude mít exkluzivní premiéru na Netflixu 27. července.


Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.