Rozvedená třicítka v nové romantické komedii vyráží na náročnou túru. V horách bojuje s komáry i otravným kamarádem svého bratra

Eva Lenská
Foto: Barbara Nitke/Netflix

Štěstí přeje odvážným i připraveným. A to hrdinka dobrodružné romantické komedie Štěstí pro začátečníky (Happiness for Beginners) rozhodně je. Život ji sice už trochu potrápil, ale když se vydá na náročnou výpravu do divočiny, najde víc než jen komáry, pasti na medvědy a puchýře.

Rok po rozvodu se dvaatřicetiletá učitelka Helen Carpenter (Ellie Kemper) nechá přemluvit svým otravným o deset let mladším bratrem, aby se přihlásila do kurzu přežití v divočině neboli túru po Appalačské stezce. Má to pro ni být šance, jak se dát znovu dohromady, ale když zjistí, že na výlet jede i bratrův ještě otravnější nejlepší kamarád Jake (Luke Grimes), nedokáže si představit, že by to mohlo dopadnout jinak než katastrofou.

ČTĚTE TAKÉ: Nové tváře ve 3. řadě Bridgertonových nejsou úplně neznámé. Jeden z herců hrál například v seriálu Koruna

Někdo po rozvodu změní účes, jiný si okamžitě najde nového partnera. Helen dala šanci dobrodružství a partě cizích lidí, ač ne zrovna s velkým nadšením. Její nevrlá nálada ale i tak může diváka zaujmout.

„Přišlo mi, že je to dobře vyprávěný příběh o ženě, která lépe poznává sama sebe,“ odpověděla Ellie Kemper na otázku, proč roli vzala. „Ihned mě nadchla možnost hrát ženu, jejíž pohled na život, když se s ní poprvé setkáme, není zrovna sluníčkový. Hrála jsem už spoustu optimistických třicátnic, ale Helen k nim rozhodně nepatří,“ dodala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejlépe placené hvězdy Netflixu: Za jednu epizodu si vydělají tolik peněz, kolik obyčejný člověk nemá ani za celý život

Snímek o délce 103 minut režírovala režisérka a scenáristka Vicky Wight. Inspirovala se stejnojmennou knižní předlohou od Katherine Center, která v čestině vyšla v roce 2019. Příběh nepostrádá vtip a všudypřítomná příroda nabídne úchvatné scenérie. Kromě představitelů hlavních rolí si ve filmu zahráli také Nico Santos, Gus Birney, Alexander Koch, Ben Cook, Mary Neely a Esteban Benito.

Romantická komedie Štěstí pro začátečníky má na Netflixu premiéru 27. července.

Zdroje: Tudum, Netflix, what’s on netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.