Naprostá bomba ve svém žánru, hodnotí diváci brutální seriál o dezertérech, který se na Netflix vrací s 2. řadou

Eva Lenská
Foto: Blackaura/Netflix

Fanoušci jihokorejského akčního seriálu Dezertér (D.P.) se konečně dočkají vytouženého pokračování. Netflix již potvrdil datum premiéry druhé řady. Čekají nás tedy další příběhy šikanovaných vojáků, kteří utíkají z armády, a také jejich lovců Jun Ha a Ho Yeola. První řada měla velký úspěch i u českých diváků, doufejme tedy, že je ani pokračování nezklame.

Konec první řady seriálu Dezertér byl poněkud znepokojivý a frustrující. Tvůrci nyní slibují, že pokračování na něj naváže. Opět se tak vrátí staří známí lovci dezertérů Jun Ho (Jung Hae In) a Ho Yeol (Goo Kyo Hwan), kteří budou i nadále odhalovat odvrácenou stranu služby v jihokorejské armádě.

Seriál, který natočil režisér Han Jun Hee, je poměrně realistický. Odehrává se v roce 2014 a tvůrci se inspirovali skutečnými případy šikany, brutality a sexuálního obtěžování na vojně. V Jižní Koreji je totiž vojenská služba stále povinná a pro většinu mladých mužů to není žádná procházka růžovou zahradou.

ČTĚTE TAKÉ: 5 nejlepších epizod ze všech řad sci-fi seriálu Black Mirror. Nechybí pořádné děsy ani scény, ze kterých se vám bude zvedat žaludek

Foto: Blackaura/Netflix

Ve zmíněném roce došlo ke skutečně šokujícím incidentům. Poté, co byl surově zbit, zemřel třiadvacetiletý vojín Yoon. Vystaven byl i dalším formám krutého zacházení, jako je odpírání jídla a spánku. Zanedlouho na to zastřelil seržant Im pět vojáků, kteří ho šikanovali. A takových případů se událo mnohem víc. Seriál Dezertér je tedy mnohem autentičtější, než by se mohlo na první pohled zdát.

České diváky tento syrový, akční a temně brutální kousek opravdu nadchl a na ČSFD mu dali hodnocení 76 %. Chválili především skvělou chemii mezi hlavními postavami, realisticky zobrazený život v armádě a promyšlený scénář. „Takhle dramatickou kombinaci šikany a sexuálního obtěžování jsem teda nečekala,“ uvedla jedna z recenzentek. Další zase vyjádřila přání, aby se navazující řada více zabývala problémem a hlavně řešením šikany na vojně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TOP 5 jihokorejských zombie thrillerů na Netflixu pro milovníky tohoto krvavého žánru

„Je velká škoda, že není podobných témat zaměřených na vojenskou službu více. Spojení všech žánrů byl vynikající nápad, jelikož seriál tak může uspokojit široké publikum. Dokonalé obsazení, dokonalé herecké výkony, skvělý soundtrack,“ napsal další nadšený divák a jiný dodává: „Absolutně se nedivím, že vzniká druhá série. D.P. je naprostá bomba ve svém žánru, která nenudí jedinou minutu svého promítání.“

Doufejme tedy, že pokračování bude ještě intenzivnější a půjde ještě víc do hloubky dané problematiky. Podle všeho bychom se měli opět dočkat šesti napínavých a akcí nabitých epizod. Netflix fanouškům 2. řadu seriálu Dezertér naservíruje 28. července.

Zdroje: What’s on Netflix, BBC, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.