Zemřeš, když to uvidíš: Nový postapokylaptický thriller se stal přes víkend nejsledovanějším filmem na Netflixu

Foto: Andrea Resmini/Netflix

Netflix 14. července vydal pokračování úspěšného postapokalyptického thrilleru V pasti: Barcelona (Bird Box Barcelona), který je rozšířením V Pasti se Sandrou Bullock z roku 2018. Ihned se dostal do čela žebříčku sledovanosti.

Španělský spin-off filmu v Pasti ukazuje, jak lidstvo decimuje tajemná síla a otec Sebastian chrání svou dceru Annu a společně putují zpustošenými ulicemi Barcelony a snaží se uniknout démonům a temným entitám v nevidomém světě, kde je nutné skrývat oči před denním světlem. Ti, kdo totiž temnou sílu zří, spáchají sebevraždu.

O scénář a režii barcelonské verze filmu se postarali bratři Àlex a David Pastorovi. Hlavní role Sebastiana se ujal známý španělský herec Mario Casas.

ČTĚTE VÍCE: Tvůrci nového postapokalyptického thrilleru zničili ulice Barcelony a místo speciálních efektů dali přednost kaskadérům

Thriller se okamžitě po vydání dostal na první místo globálního žebříčku sledovanosti na Netflixu. V Česku se aktuálně drží na druhé příčce za českým propadákem Bastardi: Reparát (32 % na ČSFD), který je v posledních dnech v Česku nejsledovanějším filmem na Netlfixu.

Ani španělské V pasti se ale příliš divákům nezamlouvá, na ČSFD si snímek k dnešku vysloužil pouhých 46 %. Ačkoliv se najdou i tací, kterým se líbil. „Napínavé od začátku až po finále, kdy tíživý neklid visí ve vzduchu po celou dobu. Oceňuji, že autoři ponechali divákovi dostatečný prostor pro fantazii (což asi byl pro někoho možná kámen úrazu) a že si byli vědomi toho, jak skvěle fungují jen náznaky,“ myslí si například jeden z těch, kteří udělili více jak čtyři hvězdy.

O nic lépe si V pasti: Barcelona nevede ani na Rotten Tomatoes. Na Tomatometru si novinka Netflixu vysloužila pouze 50 %, hodnocení publika je však ještě horší – 37 %. „Musí to být jeden z nejepičtějších neúspěchů moderní filmové tvorby. Herecké výkony jsou podprůměrné, což je pochopitelné, protože 99 % herců má roli jen na tři minuty, než nedobrovolně zemřou nebo spáchají strašlivou bezdůvodnou sebevraždu,“ uvádí jeden z kritických diváků.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Realistická vize budoucnosti nebo depresivní hit s DiCapriem: 5 sci-fi filmů, které právě teď můžete sledovat na Netflixu v češtině

Zdroje: Film, FlixPatrol, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Bába

    No hit, spíš slátanina bez nápadu, s nádechem katolicismu a víry vůbec, a nejhorší herecké výkony co jsem za poslední dobu viděl, za mně palec dolů.

    1. Marta Kratochvílová

      Nikdo neříká, že je to hit, ale že je nejsledovanější aktuálně. Taky je tu napsaný, že nemá moc dobrý hodnoení.