Netflix se chce stát domovem fanoušků anime. Letos slibuje až 40 nových titulů

Petr Stoško
Foto: YouTube / Netflix

Poté, co se Netflix v roce 2021 odhodlal více zaměřit na asijský trh, přitlačil streamovací gigant i na poli anime. Letos plánuje přidat až 40 nových titulů tohoto žánru, což je o polovinu více než v roce 2020. Netflix se chce stát domovem pro anime fanoušky z celého světa a dá se očekávat, že tato rozsáhlá investice do vlastní produkce přinese kýžený úspěch.

Během akce AnimeJapan 2021 upozornil Netflix na několik zajímavých titulů, které se v nejbližších týdnech a měsících objeví na Netflixu. V roce 2020 přidal do svého portfolia skvělé nové seriály jako jsou Beastars nebo Diova krev, ale také známé hity jako Tokyo Ghoul, Boku no Hero Academia nebo legendární Yu Yu Hakusho. Avšak i Netflix sám uznal, že to je málo a stále rostoucí fanouškovská základna by jistě uvítala nějaké další přírůstky, a to nejlépe přímo z vlastní produkce. Připravili jsme pro vás přehled několika seriálů na které se na Netflixu můžete již brzy těšit.

Resident Evil: Infinite Darkness

Asi nejočekávanějším titulem bude anime zpracování populární počítačové hry Resident Evil od společnosti Capcom. Příběh bude sledovat hrdiny hry Resident Evil 2, amerického federálního agenta Leon S. Kennedyho a zaměstnankyni TerraSave Claire Redfield, kteří se budou muset vypořádat s problémovými zombíky. Netflix plánuje premiéru na druhou polovinu roku 2021. Anime svěřili animátorským studiím TMS Entertainment a Quebico. Vzhledem k teaseru na Resident Evil: Infinite Darkness se dá předpokládat, že se seriálu dočkáme i na českém Netflixu.

Muž v domácnosti

Tatsu je nechvalně známý a velmi obávaný šéf japonské Yakuzy, přezdívaného „Nesmrtelný drak“. Tatsu se rozhodne odejít ze světa zločinu a stává se manželem v domácnosti, aby mohl plně podporovat svou ženu Miku, která dává přednost své kariéře. Epizodní seriál, který staví na komediálním situacích, kdy se při zcela banálních domácích pracích projevuje povaha a praktiky tvrdého šéfa Yakuzy. Na anime se můžeme podívat už od 8. dubna i s českými titulky.

Eden

V daleké budoucnosti vzdálené tisíc let obývají město Eden jen inteligentní roboti. Jejich páni před lety zmizeli, a tak je Eden jen jejich. Při rutinním úkolu v hlubinách města najdou dva údržboví roboti malé lidské děvčátko a zjišťují tak, že lidé nejsou jen nějaký mýtus a že skutečně existovali. Oba roboti se rozhodnou malou holčičku sami tajně vychovávat mimo Eden. Anime má naplánovanou premiéru na 27. květen a bude ke zhlédnutí i u nás.

Yasuke

V 16. století vzniká legenda o takzvaném černém samuraji, který po boku svého pána zažívá kruté a nelítostné bitvy. Muž známý jako Yasuke se snaží najít svůj klid a mír a držet se daleko od svého minulého života. Když se ale chudá vesnice dostane do ohrožení, musí Yasuke opět popadnout svůj meč a dostat do bezpečí záhadné dítě, které je terčem temných sil a nelítostných válečníků. I toto anime dostane českou lokalizaci a podívat se na něj můžete už 29. dubna.

Record of Ragnarok

Každých tisíc let se schází rada bohů, aby rozhodli o dalším osudu lidstva. Téměř sedm milionů let lidské historie bohům ukázalo, že jsou lidé nenapravitelní a musejí být vyhubeni. Valkýra Brunhilda, ale navrhla, aby lidé dostali ještě jednu poslední šanci, a proto se bohové shodnou na turnaji, kde bude 13 vybraných bohů bojovat na život a na smrt s 13 vybranými lidmi z celé historie lidstva. Pokud reprezentanti lidstva sedmkrát zvítězí, bude lidská rasa ušetřena. Seriál se bude zakládat na manze od Shinya Umemura, Takumi Fukuia a Ajichika. Record of Ragnarok dostalo na starost studio Graphinica a premiéra je plánována na červen 2021.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.