Realistická vize budoucnosti nebo depresivní hit s DiCapriem: 5 sci-fi filmů, které právě teď můžete sledovat na Netflixu v češtině

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Mezi nejoblíbenější žánry současnosti rozhodně patří sci-fi neboli science-fiction, čehož si je streamovací gigant moc dobře vědom. Netflix svou nabídku neustále rozšiřuje, a proto jsme si pro vás vybrali 5 snímků s českými titulky či dabingem, které by vám rozhodně neměly uniknout.

V pasti (Bird Box)

Postapokalyptický sci-fi thriller z roku 2018 patří k tomu nejlepšímu, co může v současné době filmařský průmysl nabídnout. Není proto divu, že už 14. července bude mít na Netflixu premiéru snímek V pasti: Barcelona, který je označován jako rozšíření původní filmu se Sandrou Bullock v hlavní roli. Ten sledoval příběh ženy, která se společně se dvěma dětmi snažila uprchnout před neviditelnou entitou, jež způsobovala, že lidé při pohledu na ni okamžitě páchali sebevraždy.

Upgrade

V blízké budoucnosti se technologie postará naprosto o vše a lidé nebudou muset hnout ani prstem. Nicméně se najdou i tací, co před technologickými vymoženostmi raději dávají přednost vlastním rukám. Jedním z nich je i Grey Trace, kterému však střet s bandou grázlů obrátí život vzhůru nohama. Jelikož mu kriminálníci zabijí přítelkyni a jeho dostanou na invalidní vozík, souhlasí s implantováním čipu do míchy. Nicméně s tímto experimentálním čipem dokáže věci, které nečekal. Sen o tom, že vystopuje jednoho z pachatelů a zanechá ho v tratolišti krve se už nezdá jako nemožné přání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V srdci vojenského průmyslu se vyvíjí nový druh vojáků. Dokument Roboti zabijáci představí hrozbu umělé inteligence v armádě

Půlnoční nebe (The Midnight Sky)

Ačkoliv je děj tohoto filmu už ohraným klišé, po celou dobu zanechává své diváky v napjetí. Po jeho zhlédnutí vám bude připadat, že toto klišé možná působí spíše jako realistická vize budoucnosti. Děj Půlnočního nebe se odehrává v roce 2049, v době, kdy se vlivem kataklyzmatické události stane většina našeho světa neobyvatelnou. Umírající vědec v podání George Clooneyho se snaží varovat vesmírnou loď před návratem na Zem.

K zemi hleď! (Don’t Look Up)

Studentka astronomie a její profesor objeví kometu, která je v přímém kolizním kurzu se Zemí. Nicméně se zdá, že blížící se nebezpečí o velikosti Mount Everestu naprosto nikoho nezajímá. Lhostejné prezidentce a jejímu patolízalskému synovi je to jedno. Jelikož do dopadu komety zbývá pouze šest měsíců, vydává se studentka astronomie s profesorem na mediální turné, jehož cílem je přimět lidi, aby pohlédli nahoru.

PSALI JSME TAKÉ: 5 psychologických thrillerů, z kterých budete mít husí kůži a můžete je sledovat na Netflixu

Jsem matka (I Am Mother)

Téměř celý děj snímku Jsem matka se odehrává v zabezpečeném zařízení, kde po apokalypse robotka jménem Matka vychovává lidské dítě, které se jednoduše jmenuje Dcera. Matka se snaží Dceru vychovat správně, protože společně s tisíci embryi připravenými stát se jejími malými sourozenci představuje naději pro lidstvo. Co se však stane v momentě, kdy Dcera potká bezejmennou ženu, jejíž popis okolního světa se neshoduje s tím, co tvrdí Matka?


Zdroje: PASte, ČSFD, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.