10 skvělých fantasy seriálů, které můžete sledovat na Netflixu v češtině: Od Wednesday až po Zámek a klíč

Michaela Pašková
Foto: Netlix

Toužíte po magii, mýtech a dobrodružství? Dobrý fantasy seriál může být dokonalým únikem před mnohdy stresujícím světem. Někdy je boj s příšerami, sesílání kouzel nebo odhalení tajemství příjemnější než realita. Vybrali jsme pro vás 10 fantasy seriálů s českými titulky či dabingem, které vám zpříjemní horké letní dny.

Wednesday

Je to neuvěřitelné, ale první řada hitu Wednesday se už několik měsíců umisťuje v TOP 10 nejsledovanějších pořadů. Není divu, že pokračování, které má být dle hereckého obsazení ještě temnější, patří mezi nejočekávanější kousky z produkce Netflixu. V první řadě mrzutá teenagerka Wednesday Addamsová nastoupila na střední školu, kterou v minulosti navštěvovali její rodiče. Přestože jejím prvotním plánem bylo co nejdříve ze školy utéct, pustila se do nebezpečného vyšetřování a s obrovskou nelibostí nalezla svou první kamarádku.

ČTETE TAKÉ: Zajímavosti o seriálu Wednesday: Krvavý konkurz, vlkodlačí tábor nebo zásadní změna v obsazení

Foto: Vlad Cioplea/Netflix

Chlapec s parožím (Sweet Tooth)

Seriál korunovaný cenou Emmy je natáčen na motivy komiksového eposu Jeffa Lemirea. Vzhledem k tomu, že je komiksová předloha od počátku temná, díky čemuž nemusí padnout do noty každému, je seriálová verze nejprve plná naděje, jasných barev a překrásné krajiny. Propad do temnoty je pozvolný, ale všudypřítomný. Nadcházející třetí řada má ovšem velké předpoklady k tomu, aby byla temnější než původní předloha. Seriál odehrávající se deset let po globální katastrofě sleduje malého hybrida, který je napůl člověkem a napůl jelenem. Po smrti svého otce se rozhodne prozkoumat svět a jeho společníkem se stane osamělý lovec odměn.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: V postapokalyptickém sci-fi Chlapec s parožím si Netflix pořádně pohrál s komiksovou předlohou a pozměnil řadu věcí

Foto: Netflix

Alchymie duše (Alchemy of Souls)

První řada korejského fantasy seriálu poprvé vstoupila na Netflix v loňském roce a krátce na to následovalo pokračování. Na Česko-Slovenské filmové databázi dosahuje první řada v hodnocení neuvěřitelných 89 % a druhá o chlup slabších 85 %, což dokazuje, že je Alchymie duše opravdu vydařeným fantasy. Své diváky seriál přivádí do dění fiktivní země Daeho, kde se osudy zdejších obyvatel ubírají špatným směrem díky magii přesouvající lidské duše. Ve snaze dosáhnout věčného mládí se tak mezi nejmocnějšími čarodějnickými frakcemi rozpoutá zuřivý boj o Ledový kámen. Od mocných kouzel přes milostný trojúhelník až po vtipné hlášky má seriál vše, co si jen můžete přát.

PSALI JSME TAKÉ: Zajímavosti o seriálu Alchymie Duše: Plagiátorství, pěvecká hvězda a změna obsazení

Sandman (The Sandman)

Dechberoucí fantasy seriál vycházející z komiksu Neila Gaimana je jedinečným svého druhu. Divákům nabízí kombinaci strhujícího dramatu a nadpřirozeného hororu, a to vše v neuvěřitelně vydařených kulisách různých říší. Pán Snů, Morfeus, nečekaně padl do zajetí, díky čemuž se jeho říše zvaná Snění proměnila v jeden velký chaos. Po dlouhých sto letech se konečně dostal na svobodu a aby navrátil řád do své říše, vydal se získat zpět své ztracené předměty.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: V pokračování fantasy seriálu Sandman se představí nové postavy a možná nastane věčné utrpení

Světlo a stíny (Shadow and Bone)

Knižní trilogie Griša, která patří mezi nejprodávanější knihy na celém světě, se dočkala svého seriálového zpracování, a to zrovna tak úspěšného. Zemi Ravka sžírá temnota a zachránit ji má obyčejná dívka, která v minulosti ničím nevynikala a chtěla se stát kartografkou. Při jedné události se však přišlo na to, že je Světlonoškou neboli velmi mocnou grišou, což je privilegovaná vrstva mágů a kouzelníků. Alina Starkov musí ve fantastickém světě zmítaném válkou čelit obávanému generálovi, dvorské politice, a co je nejhlavnější, přežít.

Foto: Dávid Lukács/Netflix

Zaklínač (The Witcher)

Na Netflix konečně vtrhla první část třetí řady hitu Zaklínač, která se ve sledovanosti okamžitě probojovala na samý vrchol. Přestože jsou z ní fanoušci knižní série polského spisovatele Andrzeje Sapkowského a videohry z roku 2007 spíše nešťastní a jejich recenze nezní zrovna přívětivě, produkce čtvrté řady je v plném proudu. Směsice Pána prstenů a Her o trůny sleduje příběh tří hlavních postav, a to Geralta z Rivie, Yennefer z Vengerbergu a princezny Ciri. Dohromady trojice tvoří zajímavou, místy velmi nefunkční, rodinku. Geralt je co by zaklínač neboli mutant a lovec příšer spojen s osudem princezny, která může zničit, ale i zachránit svět.

Lucifer

Seriál sleduje Pána pekel, který se začne nudit, a proto se rozhodne vystoupat do světa lidí a otevřít si noční klub v Los Angeles. Náhodou se připlete do policejního vyšetřování, kde mu cestu zkříží Chloe Decker, kterou s libostí poté oslovuje Detektiv. Mladá matka a příkladná policistka je jiná než ostatní. Jeho kouzla na ni neplatí, a to ho fascinuje. Netrvá to dlouho a stává se civilním konzultantem. Seriál je plný démonů, Luciferových sourozenců, a dokonce i samotného Boha.

Foto: John P. Fleenor/Netflix

Cizinka (Outlander)

Základem úspěšného seriálu, který se doposud dočkal sedmi řad a už je zmiňováno pokračování, je cestování časem. Claire, zdravotní sestra z druhé světového války, se po návštěvě mýtických kamenů ocitá v roce 1743. Netrvá to dlouho, a přestože je vdaná, podléhá kouzlu rebelujícího horala Jamieho Frasera. Započat je tak příběh obrovské lásky, který se jen tak nevidí. Seriál je inspirovaném oblíbenou knižní sérií autorky Diany Gabaldon.

Řád (The Order)

Napínavý fantasy seriál o magii a příšerách se bohužel dočkal pouhých dvou řad. Jake Manley jako nováček vstupuje na univerzitu Belgrave, kde má v plánu odhalit rodinné tajemství. Jeho záměrem je nechat se naverbovat to tajného spolku, který se neštítí používat černou magii, vše zjistit a pomstít smrt své matky. Shodou náhod se však stává vlkodlakem čili bytostí, kterou tajný spolek do morku kostí nesnáší.

Foto: Netflix

Zámek a klíč (Locke & Key)

Hororové fantasy drama natáčené podle komiksů spisovatele Joea Hilla a umělce Gabriela Rodrigueze poprvé dorazilo na Netflix v únoru 2020. Děj se zaměřuje na sourozence, kteří se po smrti otce musí nastěhovat do jeho rodného domu, kam je nikdy nevzal. Netrvá to dlouho a nalézají řadu tajemných klíčů s magickými vlastnostmi. Každý z klíčů má jiné schopnosti a dokáže otevřít jen určité dveře. Nicméně slyšet je a díky tomu je také nalézt dokáže pouze nejmladší ze sourozenců. Přestože děti touží jenom odhalit tajemství svého otce, do cesty se jim připlete pradávné zlo, které po celá léta ohrožuje jejich rodinu.

Zdroje: Netflix, Netflixer, COLLIDER

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.