V pokračování fantasy seriálu Sandman se představí nové postavy a možná nastane věčné utrpení

Michaela Pašková
Foto: Laurence Cendrowicz/Netflix

V poslední době je ohledně temného seriálu Sandman docela rušno. Nejenom, že bylo potvrzeno pokračování, ale konečně započal casting nových postav. Co by nás v nových epizodách mohlo čekat?

Loni na jaře jsme v jedenácti temných dílech seriálu Sandman mohli sledovat, jak Pán snů, Morfeus, nečekaně padl do zajetí a jeho svět se proměnil v jeden velký chaos. Po sto letech se konečně dostal na svobodu a začal obnovovat řád svého světa. Nicméně to neměl vůbec jednoduché a něco ho to stálo.

Trvalo neuvěřitelné tři měsíce, než seriál Sandman konečně dostal zelenou pro natočení dalších dílů. Do teď není zřejmé, zda půjde o celou další řadu nebo jen pár dílů. Váhání Netflixu se nelze divit, protože pouze 43 % z těch, kteří začali sledovat Sandmana během prvních 4 týdnů od uvedení, dokončilo seriál ve stejném časovém období.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 6 nových adaptací DC komiksů, které můžete sledovat na Netflixu

Casting nových postav

V současné době probíhají castingy na tyto postavy:

Delirium – Jedna z neoblíbenějších postav série. Nejmladší z rodiny Věčných, dříve známá jako Rozkoš. Je dětinská, hloupá, i když občas dokáže mluvit racionálně. Ráda říká, co si myslí a neustále mění svůj vzhled.

Destrukce – Čtvrtý nejstarší z Věčných. Přestože ztělesňuje vše destruktivní, není takový. Je pohledným mužem, který si libuje v umění a žije v ústraní. Svou říši opustil poté, co mu došlo, že lidstvo způsobuje zkázu samo bez jeho přičinění. V první řadě už o něm padla zmínka. Jeho sourozenci o něm hovořili jako o Marnotratném.

Osud – Nejstarší z Věčných. Je vševědoucí; ví o všem, co se stalo a co se stane. Jako slepý mnich se potuluje po své říši, což je obrovský a neustále se měnící labyrint. Ačkoliv své sourozence zbožňuje a stará se o ně, nemůže jim nic říci, protože nesmí měnit tok budoucích událostí.

Wanda – V komiksové sérii je Wanda nejlepší kamarádkou Barbie. Zdá se však, že se v seriálu její postava změní. Nahradit by měla postavu Ruby DeLonge, což je obrovský odklon od předlohy. Wanda je prostořeká transgender žena, která pracuje jako řidička a bezpečnostní agentka cestovní firmy.

Důležitá scéna

Předtím, než ve čtvrté epizodě přivedou Pána snů k Luciferovi, narazí v Pekle na svou dávnou lásku. Nada kdysi vládla městu v Africe. Jednou ji cestu zkřížil cizinec, do kterého se okamžitě zamilovala natolik, že nedokázala usnout. Její milovaný ovšem zmizel, takže se ho vydala hledat. Nakonec zjistila, že muž, po kterém toužila, je Pánem snů.

ČTETE TAKÉ: Dobrodružství pro celou rodinu: Na Netflix míří velkolepý fantasy film, který se inspiroval mexickou legendou

Následky lásky jednoho z Věčných a obyčejné smrtelnice byly však nedozírné. Město, kterému Nada vládla, bylo spáleno na popel. Překrásná žena podlehla výčitkám svědomí a zabila se, díky čemuž vstoupila do říše Smrti. Nečekala však, že ji přivítá Morfeus s nabídkou, aby se stala jeho královnou. Jelikož nabídku odmítla, byla odsouzena na věčnost v Pekle.

Nepravděpodobnější dějová linka

Jedna z nejoblíbenějších dějových linek z celé komiksové série začala ve svazku Údolí mlh, ve kterém konečně došlo k setkání rodiny Věčných. Pokud se tvůrci záhadně nerozhodnou směřovat příběh jiným směrem, bylo by to poprvé, co bychom viděli všechny z Věčných pohromadě, tedy s výjimkou Destrukce. Zatím jsme v první řadě viděli pouze Sna (Tom Sturridge), Smrt (Kirby Howell-Baptiste), Touhu (Mason Alexander Park) a Zoufalství (Donna Preston).

Během setkání Touha započala kolečko svých dalších intrik. Dráždila Morfea ohledně toho, jak dopadla Nada. Ten to nakonec nevydržel a vyrazil do Pekla, aby Nadu osvobodil. V Pekle ho však čekalo překvapení. Celá říše byla prázdná, protože se Lucifer unavila a jednoduše své místečko opustila. Sen tak čelil obrovskému problému. Jelikož mu byl předán klíč k Peklu, měl této říši vládnout. To ale nemohl. Měl svou vlastní říši. O vládu nad Peklem se ale začaly zajímat jiné nesmrtelné bytosti.

Protože by natáčení pokračování mělo probíhat od června do října a po přestávce pak od ledna do dubna, nelze předpokládat, že bychom se nových dílů dočkali ještě letos.


Zdroje: What’s on Netflix, SCREEN RANT

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.