8. řada seriálu Cizinka má být poslední, ale producentka by ráda natáčela dál. Problémem je knižní série

Eva Lenská
Foto: Starz!/Sony Pictures Home Entertainment

Fanoušci seriálu Cizinka (Outlander) vědí, že 8. řadou seriál skončí. Diana Gabaldon však píše další knihu. Je tu nějaká možnost, že by se mohlo v natáčení seriálu pokračovat? Co je největším problémem? Děj se přece musí nějak uzavřít. Producentka Maril Davis vysvětlila svůj pohled na věc a slovo dostala i představitelka Claire Caitríona Balfe.

Ačkoli tvůrci před premiérou 7. řady Cizinky oznámili, že 8. řadou seriál skončí, Diana Gabaldon ještě před vydáním 9. knihy Pověz včelám, že se nevrátím přiznala, že už pracuje na další, která by údajně měla být poslední. Fanoušky seriálu na celém světě zajímá, jak bude vlastně celý příběh na obrazovkách zakončen a nad tím samým uvažuje i výkonná producentka Maril Davis.

ČTĚTE TAKÉ: Největší loupež roku se odehraje v pokračování nejlepšího krimi seriálu Netflixu. Berlín má novou vzrušující upoutávku

Foto: Robert Wilson/Starz

„Myslím, že kdyby to záviselo jen na mně, ráda bych to dotáhla až do konce knižní série,“ řekla a dále vysvětlila, že klíčovým problémem je, že seriál až příliš rychle dohání Dianinu knižní sérii. Autorka totiž nepíše zdaleka tak rychle, jak tvůrci a herci točí. Poctivě si ověřuje historická fakta a její knihy nejsou zrovna útlé. Devátý díl Cizinky má úctyhodných 1400 stran. A pokud bude něco z něj v 8. řadě, muselo by se čekat.

To Davis ostatně potvrdila výrokem: „Znamenalo by to, že bychom pak měli pauzu a čekali, až ona tu další knihu napíše. Trvalo by to tři roky? Nebo čtyři? Nevím. Myslím, že to jednou musí skončit. Je na to vhodná doba? Určitě.“ Nicméně připustila, že příběh možná někdy v budoucnu uzavře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojemný příběh z 2. světové války vypráví o neobyčejné síle lidského spojení. Hvězdnému obsazení vévodí slepá dívka

Foto: Starz!/Sony Pictures Home Entertainment

„Možná v budoucnu uděláme ještě něco jiného. Víte, možná se vrátíme a odvyprávíme konec příběhu. Přece to budeme muset nějak zakončit. Ale znáte to, příběh bude možná i nadále pokračovat v knihách,“ shrnula svou představu.

Co na to ale říká herečka Caitríona Balfe, která už od roku 2014 hraje Claire? Šla by do toho znovu? „Bylo mi potěšením a velkou ctí strávit tolik času ztvárněním této postavy, ale myslím, že je také čas vyzkoušet si nové výzvy a nabrat nové zkušenosti,“ řekla. Marilin nápad možného pokračování okomentovala slovy: „Myslím, že platí nikdy neříkej nikdy. Dveře jsou vždycky otevřené, takže uvidíme.“

Sedmá řada Cizinky začala na Netflixu vycházet po dílech od 17. června. Nejprve pouze na anglickém rozhraní. České titulky dorazí později. Pak se objeví i na české verzi Netflixu.

Zdroj: Hello!, Decider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.