5 nejlepších květnových novinek na Netflixu podle redakce Netflixeru, které rozhodně stojí za to si pustit

Foto: NETFLIX/R. Bajo

Květen už je za námi. Pojďme se ale poohlédnout zpět a podívat se, jaké filmy, seriály nebo dokumenty, které minulý měsíc vyšly, stály za to. Pokud jste některý z těchto počinů neviděli, určitě popřemýšlejte nad tím, jestli mu nedat šanci.

Žák sumo

Na Netflix 4. května dorazilo japonské sportovní drama, které si mnoho diváků hlavně kvůli tématice zřejmě nepustí a vyignoruje ho. Ti, kteří si ho ale pustili, byli většinou velice příjemně překvapení. Dokonce i když je téma „sumo“ vůbec nezajímalo.

Osmidílný seriál vypadal nadějně už po vydání traileru, ale nakonec předčil všechna už tak celkem velká očekávání. Na ČSFD má aktuálně překvapivě vysoké hodnocení 80 %. Výborné hodnocení má také na globální hodnotící platformě Rotten Tomatoes, kde mu publikum udělilo naprosto fantastických 99 %.

Více jsme psali zde.

Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových

Spin-off seriálu Bridgertonovi o ještě mladé královně Šarlotě a jejím milovaném choti králi Jiřím, dobyl v květnu Netflix a držel se dlouho v TOP nejsledovanějších titulů po celém světě. Fanoušci romantického dramatu jsou se seriálem velice spokojeni a podle některých dokonce překonává původní dvě série Bridgertonových. Od nich se liší hlavně dramatičtějším příběhem postaveným na skutečných událostech a postavách z britské historie. Avšak stále jde o fikci. Na ČSFD má seriál 63% hodnocení, což sice není mnoho, ale jde hlavně o to, že se líbí milovníkům tohoto žánru. Někteří ho hodnotí špatně hlavně kvůli tomu, že jde o romantické drama a jiní zas nemohou překousnout „černou“ královnu. Na Rotten Tomatoes si vede seriál o hodně lépe. Kritici mu udělili 94 % a globální fanoušci 72 %.

Více o seriálu čtěte zde.

Anna Nicole Smith: Neznáte mě

Milovníci dokumentů o známých osobnostech si přišly na své, když Netflix vydal Anna Nicole Smith: Neznáte mě. Vypráví příběh modelky, herečky a televizní hvězdy, jejíž sláva vystoupala až ke hvězdám. Její život ale nebyl jen sláva a pozlátko, ale také spousta utrpení. Nakonec skončil tou největší tragédií – smrtí. Mezi diváky měl dokumentární film dobré ohlasy. Na ČSFD získal 68 %.

Více jsme psali zde.

McGregor Forever

Milovníky MMA zase potěšil dokument o bojovníkovi McGregorovi, který zabodoval u nás i v zahraničí. Na ČSFD má pěkných 77 %. Conor McGregor, přezdívaný The Notorious, je bývalým šampionem pérové a lehké váhy v UFC, jedné z hlavních amerických lig MMA.

Kromě dobrých statistik, 22 vítězství v 28 zápasech, je tento chlapík známý také svou arogancí, narcismem a urážkami, kterými s chutí častuje své soupeře. Bezpochyby patří k nejslavnějším bojovníkům všech dob. Je až těžké uvěřit tomu, že než vytáhl do boje své pěsti, živil se jako instalatér. Uživatelé Netflixu se v nové dokumentární sérii McGregor Forever z produkce Religion of Sports nyní mohou podívat na jeho úsilí a odhodlání, které musel vynaložit, aby se dostal tam, kde je nyní.

Více čtěte zde.

Krev a zlato

Válečné filmy jsou u diváků oblíbené a nejinak to je i s německým snímkem Krev a zlato (Blood & Gold), který vstoupil na Netflix 26. května. České diváky může lákat i tím, že se natáčel v Česku. Když se film objevil na Netflixu, nezdálo se, že by diváky ohromil, do TOP 10 nejsledovanějších snímků se dostal až za dva dny po premiéře, nicméně uživatelé ČSFD mu nakonec dali hodnocení 67 % a mnozí tvrdí, že by si zasloužil mnohem víc procent. Zahraniční diváci mu na Rotten Tomatoes uštědřili 75 %.

Více o filmu jsme psali tady.

Zdroje: Netflix, Netflixer, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.