Netflix vydal nejlepší dokument tohoto měsíce. MrGregor drtí konkurenty nejen ve sledovanosti, ale i v hodnocení

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Mega zápas letošního roku, ve kterém se na scénu vrátí problémový sportovec, který doslova nejde pro ránu daleko, se rychle blíží. Netflix však ještě před tím fanouškům božího Conora McGregora nabízí novou dokumentární sérii McGregor Forever, v které mohou nahlédnout do jeho urputného boje za návratem na výsluní.

Conor McGregor, přezdívaný The Notorious, je bývalým šampionem pérové a lehké váhy v UFC, jedné z hlavních amerických lig MMA. Kromě dobrých statistik, 22 vítězství v 28 zápasech, je tento chlapík známý také svou arogancí, narcismem a urážkami, kterými s chutí častuje své soupeře. Bezpochyby patří k nejslavnějším bojovníkům všech dob. Je až těžké uvěřit tomu, že než vytáhl do boje své pěsti, živil se jako instalatér.

Uživatelé Netflixu se v nové dokumentární sérii McGregor Forever z produkce Religion of Sports nyní mohou podívat na jeho úsilí a odhodlání, které musel vynaložit, aby se dostal tam, kde je nyní. Celkem čtyři díly se zaměřují jak na jeho konflikty v kleci, tak i na ty mimo ni. A že jich je opravdu požehnaně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TOP 5 dokumentů o sportovních superhvězdách. McGregorův vzestup z malého bytu či divoká poslední sezóna Michaela Jordana

Americký dokumentarista Gotham Chopra, spoluzakladatel zmíněné produkční společnosti, o MrGregorovi prohlásil, že se nepodobá nikomu, s kým kdy spolupracoval. Je prostě naprosto nerozumný, a právě proto je nemožné ho nesledovat a nebýt jím fascinován.

Když se Conor McGregor na sociálních sítích poprvé podělil o upoutávku na svou novou dokumentární sérii, okomentoval ji slovy: „Jediné místo, kde uslyšíte můj skutečný příběh, který právě začíná!“

Upoutávka ukazuje superhvězdu UFC na nemocničním lůžku, kde mluví o svém zranění. Po vítězství v roce 2020 prohrál známý The Notorious zápasy proti svému úhlavnímu nepříteli Dustinu Poirierovi. V jejich třetím souboji utrpěl McGregor strašlivou zlomeninu nohy.

Zápasník zde říká, že si stejně jako ostatní myslel, že pro něj zranění znamená konec kariéry. Nicméně to nevzdal, změnil způsob svého myšlení a teď je opět připraven zazářit. Závěrem říká: „Jako kámen, to je navždy McGregor. Nezapomeň na to.“

PSALI JSME: Zachránil život dceři a byl prohlášen za mrtvého. Mistr bojových umění Jet Li slaví narozeniny

Očekávaný návrat buranské hvězdy se opravdu uskuteční, a to ještě letos. Začátkem roku společnost UFC oznámila, že Conor McGregor bude hlavní hvězdou placeného zápasu. Utkat by se měl s Michaelem Chandlerem, bývalou hvězdou Bellatoru.

Vše se uskuteční v rámci TUF 31 (The Ultimate Fighter). V této 31. sezóně povedou McGregor a Chandler své týmy začínajících bojovníků MMA ke dvěma možným šestimístným kontraktům v UFC. Velkolepá show vypukne už 30. května. Zatím ovšem není zřejmé, kdy a kde se proti sobě zrovna tito dva pánové postaví.

Čekání si můžete zkrátit čtyřdílnou dokumentární sérií McGregor Forever, která je už dostupná na Netflixu! A hned den po vydání drtí konkurenci ve sledovanosti stejně drsně, jako McGregor své soupeře. Série se okamžitě vyšplhala na druhou pozici TOP 10 aktuálně nejsledovanějších seriálů a v globálním žebříčku na pozici třetí.

Skvěle si navíc vede i v hodnocení. Diváci jsou z dokumentu naprosto nadšení a nešetří chválou. Na ČSFD má McGregor Forever prozatím hodnocení skvělých 81 % a získává jedno pětihvězdičkové hodnocení za druhým. V globálních metrikách na Rotten Tomatoes mu dokonce diváci dávají 88 %.


Zdroje: Netflix, INSIDESPORT, The Sports Rush, Sortira Paris, FlixPatrol, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.